PANIKA U SLOVAČKIM POŠTAMA: Neko dojavio da je u jednoj bomba, policija pretražuje svih 1.500
Foto Reuters, Foto: Reuters 15 9 2016

haos

PANIKA U SLOVAČKIM POŠTAMA: Neko dojavio da je u jednoj bomba, policija pretražuje svih 1.500

Planeta -

Slovačka policija i njeni pirotehničari pretražuju danas svih 1.500 pošta u Slovačkoj, dok su zatvorene i neke banke, zbog dve anonimne dojave da je u nekoj od njih podmetnuta bomba.

Anonimne dojave stigle su pošti u Banskoj Bistrici, potvrdila je slovačkim medijima portparolka policije Denisa Balogova. "Dobili se imejlove sa porukama 'Dobro veče, u pošti je velika bomba'i 'U banci je bomba'. Pošto iz sadržaja nije bilo jasno u kojoj instituciji bi trebalo da budu podmetnute policija je odmah preduzela neophodne mere u svim bankama, poštanskim štedionicama i poštama u celoj Slovačkoj", kazala je Balogova.

Zbog tih dojava je evakuisan i tržni centar u gradu Njitra, javljaju slovački

mediji, dok pošte normalno rade.

"Kontrole su postepene. Nastojimo da pošte ne prekidaju rad", kazala je slovačkoj agenciji TASR portparolka Slovačke pošte Martina Mackova. Dojave da su negde podmetnute bombe koje se posle pokažu kao lažne u Slovačkoj su relativno česte. Prilikom poslednje velike takve uzbune pirotehničari sa specijalno obučenim psima pretraživali su u aprilu desetine zgrada sudova u Slovačkoj.

Policija je uspela brzo da otkrije krivce te velike evakuacije desetine okružnih i regionalnih sudova širom zemlje i uhapsi dvojicu Slovaka koji su dojavili da u sudovima podmetnuta bomba, u želji da odgode svoja sudjenja. Treći uhapšeni branio se da je izazvao lažnu uzbunu zato što je hteo da proveri da li je policija spremna za takve intervencije.

(Kurir.rs/Beta)

Foto Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track