POSLUŠALA GRAĐANE: Tereza Mej posetila bolnice gde su smešteni povređeni u požaru
Foto: EPA, Foto: EPA

Nezapamćena Tragedija

POSLUŠALA GRAĐANE: Tereza Mej posetila bolnice gde su smešteni povređeni u požaru

Planeta -

Britanska premijerka Tereza Mej posetila je danas osobe povređene u požaru koji je praktično "progutao" višespratnicu u Londonu.

Mej je posetila bolnice "Čelsi" i "Vestminster", u kojima se nalazi osam osoba povređenih u požaru. Od njih, troje je u kritičnom stanju, prenela je agencija AP.

Ova poseta bi mogla da bude odgovor premijerke na nezadovoljstvo građana zapadnog dela Londona pošto je Mej posetila mesto požara, a nije se sastala sa povređenima, navodi američka agencija.

Prema najnovijim podacima, najmanje 30 osoba poginulo je u požaru koji je u sredu izbio u višespratnici u Londonu, saopštila je policija.

Komandant policije Stjuart Kandi je novinarima rekao da su 24 osobe u bolnici, od kojih je 12 u kritičnom stanju, a agencije prenose da se očekuje da će broj žrtava rasti. On je rekao da se ne veruje da je požar namerno izazvan.

Britanski tabloid "San" objavio je danas listu sa 65 imena osoba koje se i dalje vode kao nestale ili se strahuje da su poginule u požaru.

Na pitanje novinara da li bi broj žrtava mogao da bude više od stotinu, komandant londonske policije je ranije kazao da bi "voleo da se nada da neće biti trocifreni broj".

Više od 200 vatrogasaca i 40 vatrogasnih vozila satima se borilo da požar stavi pod kontrolu, preneo je Rojters, dodajući da požar ovakvog obima nije viđen generacijima u britanskoj prestonici.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

POSLUŠALA GRAĐANE: Tereza Mej posetila bolnice gde su smešteni povređeni u požaru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track