ISPRAVKA Ne postoji nikakav Agent MI5 koji je navodno priznao da ima veze sa smrću princeze Dajane
Foto: Profimedia

ISPRAVKA Ne postoji nikakav Agent MI5 koji je navodno priznao da ima veze sa smrću princeze Dajane

Planeta -

Vest koja je objavljena 2017. godine o navodnoj umešanosti kraljevske porodice u ubistvo princeze Dajane, koju je preneo i naš portal, izmišljena je.

Kako je navedeno u spornom tekstu, navodno je penzionisani agent MI5, Džon Hopkins (80), "priznao niz neverovatnih ubistava otkad je izašao iz bolnice u Londonu rekavši da mu je preostalo nekoliko nedelja života i da ne želi da umre, a da ne kaže istinu".

Ovako je glasio deo lažne vesti:

"Hopkins tvrdi da je bio uključen u 23 ubistva britanske obaveštajne agencije između 1973. i 1999, uključujući i ubistvo princeze Dajane.

Hopkins, koji je 38 godina radio kao operativac za M15, tvrdi da ga je ta služba često koristila za diskretna ubistva pojedinaca koji su smatrani pretnjom po sigurnost Ujedinjenog Kraljevstva.

Za princezu Dajanu kaže da je bila jedinstvena među svojim žrtvama i jedina žena koju je ikad ubio, kao i jedina osoba iz kraljevskog društva. Ona je takođe jedina žrtva čiju je smrt naredila sama kraljevska porodica. Hopkins kaže da se oseća "ambivalentno" zbog smrti princeze Dajane. S jedne strane, Dajana je bila "lepa, ljubazna žena" koja nije zaslužila da joj se život prekine, ali je prema njegovom mišljenju ugrozila britansku krunu".

Takođe, u članku nedostaju ključne informacije poput - kada i gde je bivši agent “priznao” atentat.

Isto tako, u članku stoji da je “kraljevska porodica imala dokaze da planira da se razvede od princa Čarlsa iako je u trenutku smrti 1997. godine Dajana bila razvedena već godinu dana.

Dalje, fotografija koja je ilustruje članak nema nikakve veze sa bilo kakvim “agentom” već se radi o priči iz 2010. godine o brizi u bolnici za veterane u Australiji.

Na fotografiji NIJE Džon Hopkins kako je to prvobitno navedeno
Na fotografiji NIJE Džon Hopkins kako je to prvobitno navedenofoto: printscreen y, printscreenyournewswire.com

Kurir.rs/http://yournewswire.com

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SILA 18 epizoda RUBEŽ-E: On je držao 6. flotu 100 km od obale Jugoslavije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track