(VIDEO) OTKRIVEN UZROK POŽARA U LONDONU: Policija potvrdila da je za sve kriv...
Foto: AP, Foto: FOTO AP, 14 6 2017

Jeziva ironija života

(VIDEO) OTKRIVEN UZROK POŽARA U LONDONU: Policija potvrdila da je za sve kriv...

Planeta -

Policija je i zvanično potvrdila navode da je požar u Grenfel tornju u Londonu izazvao pokvareni zamrzivač, te da je u kombinaciji sa lošom izolacijom same zgrade (koja nije prošla sigurnosne testove) uzrokovana buktinja koja je odnela više desetina života.

Vlasnik stana na četvrtom spratu, gde je požar započeo, taksista Behajlu Kebede, tvrdi da ga je probudio snažan prasak - nešto se dogodilo u kombinovanom frižideru i frizu. Ustao je i video da frižider varniči, pa je odmah upalio protivpožarni alarm. Kad je video plamen, smesta je izleteo i alarmirao komšije.

Međutim, istražitelj Skotland Jarda, detektivka Fiona Mekormak otkrila je britanskim medijima da se razmatra opcija podizanje optužnice za ubistvo bez predumišljaja, te da se traga za potencijalnim krivcima. Ona je dodala da konkretan model frižidera nema istoriju kvara ovog tipa, te da nije bilo povlačenje proizvoda zbog faličnosti.

Mekormakova smatra da su navedeni podaci dovoljni da se pokrene ozbiljnija istraga koja bi potvrdila ili opovrgla navode vlasnika.

"Ako postoji i najmanja sumnja da je pojedinac ili neka organizacija uzrokovala požar, daćemo sve od sebe da to otkrijemo", izjavila je Mekormakova.

(Foto: AP)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track