MISTERIJA MORNARA SA JEDNOM NOGOM: Pronašli ga kako luta Atlantikom, bez vode i hrane, i to mu nije prvi put!
Foto: Profimedia

ČUDAN NEKI TIP

MISTERIJA MORNARA SA JEDNOM NOGOM: Pronašli ga kako luta Atlantikom, bez vode i hrane, i to mu nije prvi put!

Planeta -

Jedan britanski mornar sa jednom nogom pronađen je na jahti Dulu na kojoj je nekoliko dana lutao Atlantskim okeanom.

Velšanin Ros Bizli nađen je na oko 320 kilometara od portugalske obale kada ga je spazila posada italijanskog katamarana.

On je bio veoma dezorijentisan i zbunjen, verovao je da se na jahti nalazi još ljudi, a na sebi je imao "primitivni prsluk za spasavanje". Ono što je najzanimljivije, spasiocima je rekao da je u bekstvu jer ga jure gangsteri.

Žena koja se predstavila kao Isolar Pasifiko saopštila je da je putovala već 25 dana, od Bahama ka Mediteranu, kada je spazila plovilo koje nije bilo na radaru.

Kada je zajedno sa posadom istražila jahtu, naišli su na Bizlija koji nije imao ni radio ni struju, motor mu je bio pokvaren, a nosio je improvizovani prsluk za spasavanje. Tada su uvideli da on čak ne može ni da se seti svog imena i odakle je došao. Mislio je da su došli da ga uhapse.

Tvrdio je da je na moru tri nedelje i da ima dosta rezervne odeće na brodu, međutim, hrane i vode nije bilo. Hteo je da ga ostave na miru i da nastavi da plovi, ali kako su videli u kakvom je stanju, dovukli su ga do portugalske luke Portimao za šta im je bilo potrebno 13 sati.

Kako prenosi Dejli mejl, ovo nije prvi put da se gospodin Bizli odmetnuo na more.

2013. godine, obalska straža u Dorsetu je primila poziv da je jahta Dulu pronađena izgubljena u magli, bez radio veze, motora i struje.

Kurir.rs/Dejli mejl Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track