(VIDEO) JEZIVA VAPAJ AMERIKANKE (15) KOJA JE POBEGLA OD DŽIHADISTA: Otac me sa 10 godina poslao u Siriju, videla sam nezamislive užase! Mama, molim te javi mi se!
Foto: Printscreen Youtube

strašno

(VIDEO) JEZIVA VAPAJ AMERIKANKE (15) KOJA JE POBEGLA OD DŽIHADISTA: Otac me sa 10 godina poslao u Siriju, videla sam nezamislive užase! Mama, molim te javi mi se!

Planeta -

Novinarska ekipa CBS-a posetila je kamp u Siriji u kom se nalazi grupa žena koja je uspala da pobegne iz Rake.

Neimenovana petnaestogodišnja devojčica iz Kanzasa ispričala je potresnu priču o svom iskustvu sa džihadistima, koje je započelo kada je imala samo 10 godina.

Nju je otac naterao da se pridruži islamistima Islamske države u Siriji.

foto: Printscreen Youtube

"Otac mi je tek kada smo stigli do granice rekao 'Ideš u Siriju'. Bio je to ogroman šok za mene", započela je svoju ispovest tinejdžerka.

Kada je stigla u Siriju bila prisiljena da se uda za jednog od boraca ID. Ona je sada u šestom mesecu trudnoće, a džihadist za kog se udala ubijen je u borbama.

"Bile smo zarobljenice i ćutale smo. Naređivali su nam: Začepi, sedi, budi sretna da ti nismo odrubili glavu", opisuje ova devojčica svoje crne dane u Siriji i dodaje da je "svaki dan viđala nezamislive užase".

"Kada bih izašla iz kuće, videla bih ljudske iznutrice po putu, odrezane glave, noge...", ispričala je.

Devojčica je poručila svojoj majci, za koju veruje da je još uvek u SAD, da joj se javi ako vidi razgovor na televiziji.

Uprkos svemu što je preživela u proteklih pet godina u Siriji, nije izgubila nadu: "Nadam se da ću ponovo ići u školu i da ću biti normalna osoba i majka svom detetu".

Kurir.rs/CBS njuz

Foto printscreen youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track