(VIDEO) NJUJORŠKI POLICAJCI OPTUŽENI ZA STRAVIČAN ZLOČIN: Vezali je lisicama, brutalno silovali i bacili na ulicu
Foto: Profimedia, 30.10.2017.

BRUKA

(VIDEO) NJUJORŠKI POLICAJCI OPTUŽENI ZA STRAVIČAN ZLOČIN: Vezali je lisicama, brutalno silovali i bacili na ulicu

Planeta -

Dva njujorška policajca optužena su da su u policijskom kombiju silovali devojku (18) koju su prethodno vezali lisicama.

Ako budu osuđeni, policajcima Ediju Martinsu i Ričardu Holu, koji rade u južnom Bruklinu za Odsek za narkotike, preti kazna od najmanje tri i najviše 25 godina robije.

Tinejdžerka je svedočila prošle nedelje pred porotom da su je Martins i Hol napali i silovali 15. septembra, pošto su je uhapsili zbog posedovanja marihuane i lekova protiv anksioznosti u Bat Biču, bruklinskoj četvrti. Kad su je uhapsili, uveli su je u kombi i svezali lisicama, a onda je odvezli na parking Čipotl na Koni ajlendu i prisilili je na oralni seks, pa ju je Martins silovao.

Optuženi policajci ispričali su kolegama da je seks bio dobrovoljan, kažu izvori u policiji. Obojica su suspendovani bez prava na platu, što je njihova žrtva prokomentarisala na svom nalogu na Tviteru, koji ima pod pseudonimom Ana Čejbers.

"Bogu hvala", napisala je ona u tvitu u kom je linkovala ovu priču. Njen advokat Majkl Dejvid poslao je medijima saopštenje u kom je opisao strahote kroz koje je njegova klijentkinja prošla.

"Pisanje Njujork posta potvrđuje ono što je moja klijentkinja već ispričala - da su je dva policajca na dužnosti otela, vezala lisicama, brutalno silovala i zatim bacila na ulicu.

Očekujemo da ih policijski komesar smesta otpusti. Osim toga, tražimo da smesta prestane s vređanjem i blaćenjem žrtve ovako užasnog napada. Radujemo se trenutku kad će ove osobe biti osuđene", navodi se u saopštenju.

Kurir.rs/Njujork post

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja