(VIDEO) TEKSAŠKI HEROJI: Pojurili su za ubicom koji je u crkvi izrešetao 27 ljudi, usledila je filmska potera!
Foto: Printscreen/Facebook

ONI SU SPREČILI JOŠ GORI MASAKR U TEKSASU

(VIDEO) TEKSAŠKI HEROJI: Pojurili su za ubicom koji je u crkvi izrešetao 27 ljudi, usledila je filmska potera!

Planeta -

Hrabri Džoni Lengendorf i Stefan Vilford, srečili su još veće krvoproliće u baptističkoj crkvi u Sadrlend Springsu nadomak San Antonia u kojoj je pomahnitali Devin Keli ubio 27 ljudi, aviše desetina ih ranio.

Tokom jutarnje nedeljene mise, oko 11:20 po teksaškom vremenu Devin Patrik Kelej je naoružan upao u crkvu u kojoj se nalazilo 50 vernika i zapucao. Ubica je potom uskočio u svoj automobil i pokušao da pobegne. istovremeno Džoni Lengendorf je kamionom krenuo ka kući svoje devojke.

Začuo je pucnjavu ispred crkve i video ubicu. On i još jedan komšija pojurili su za njegovim kolima magistralnim putem 539. Policija je kada je videla jurnjavu krenula za njima.

Džoni Lengendorf, je posle saslušanja u policiji San Antonija, pred TV kamerama objasnio šta se dogodilo. Legenford je rekao da je stigao do raskrnice koja se nalazi pored crkve i video dva muškarca kako međusobno razmenjuju vatru.

foto: Printscreen Facebook

Opazio je da je jedan od njih dvojice komšija njegove devojke. Zatim je rekao da je video čoveka, za koga će se ispotaviti da je ubica iz crkve, kako ulazi u svoj automobil i počinje da beži – napisao je ovaj momak.

"Čovek koji je pucao na ubicu, Stefan Vilford, komšija moje devojke, rekao mi je da moramo da ga sustingemo i savladamo. Ušao je u moj kamion i krenuli smo za njim. Posle kraće jurnjave spazili smo auto kojim je bežao. Vozili smo 95 milja na sat niz magistralni put 539, između mnogo automobila.

Posle nekog vremena ubica je malo usporio i tada smo mu prišli na nekoliko metara i on je sleteo sa puta. Samo je odjednom izgubio kontrolu. Tada sam zaustavio kamion.

Bio sam na vezi sa dispečerom policije. Komšija je iskočio iz kamiona i uperio pušku u ubicu. Nije se pomerio posle toga. Policija je došla posle otprilike sedam minuta", ispričao je Lengendorf.

U izjavi za televiziju nije objasnio kako je policija ubila Devin Patrika Keleja.

Kurir.rs/Dejli mejl

Foto Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track