(VIDEO) SUSRET KOJI JE RASPLAKAO CEO SVET: Dekica (102) mislio da su mu svi nastradali u holokaustu, a danas je najzad sreo svog izgubljenog rođaka
Foto: Youtube/Printscreen

NIKAD NIJE KASNO

(VIDEO) SUSRET KOJI JE RASPLAKAO CEO SVET: Dekica (102) mislio da su mu svi nastradali u holokaustu, a danas je najzad sreo svog izgubljenog rođaka

Planeta -

Jedan Poljak star 102 godine dugo je verovao da je njegova čitava porodica izginula u holokaustu tokom Drugog svetskog rata.

Ove nedelje, sreo se da svojim izgubljenim bratancem što ga je dovelo do suza.

Elijah Pjetruška imao je samo 24 godine kada je pobegao iz Varšave. Zaputio se u Sovjetski savez, a iza sebe je ostavio roditelje, braću Volfa i Zeliga koji su bili 9 godina mlađi. Svi sem Volfa su odvedeni u koncentracioni logor gde su i ubijeni.

foto: Youtube/Printscreen

Elijah je nakratko imao prilike da kontaktira sa Volfom pre nego što su ga Sovjeti poslali u radni logor u Sibiru. Misleći da su svi poginuli u Sibiru, Elijah se posle i oženio Ruskinjom i preselio se u Izrael 1949. godine.

Međutim, pre dve nedelje, njegov unuk Šakar Smorodinski je dobio mejl od rođake iz Kanade koja je proučavala svoje porodično stablo.

foto: Youtube/Printscreen

Ona je posle mnogo istraživanja uspela da sazna da je Volf preživeo boravak u Sibiru nastanivši se u jednom industrijskom gradu gde je radio kao građevinski radnik.

Smorodinski je našao i njegovu adresu, međutim, saznao je da je umro 2011. godine. Ipak, saznao je da Volfov sin jedinac Aleksandar živi u udaljenom ruskom gradu. Posle kraćeg četovanja na Skajpu, Aleksandar (66) je pristao da se vidi sa svojom izgubljenom porodicom.

foto: Youtube/Printscreen

Elijah je najzad upoznao svog bratanca, a susret je bio više nego emotivan.

"Isti si otac. Nisam spavao dve noći čekajući te", rekao je Elijah koji inače ima 10 praunuka.

On je ovim susretom ispunio svoju davnašnju želju.

"Ovo pokazuje da nikad nije kasno", rekao je.

Kurir.rs/Yahoo Foto: Youtube/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO! Ratko Mladić do kraja života u zatvoru!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track