(FOTO) SPECIJALNA KREACIJA DOLČE I GABANE ZA BEČKI BAL: Ova kruna sa 720 Svarovski kristala krasiće glavu debitantkinje na plesnom podijumu!

počele pripreme

(FOTO) SPECIJALNA KREACIJA DOLČE I GABANE ZA BEČKI BAL: Ova kruna sa 720 Svarovski kristala krasiće glavu debitantkinje na plesnom podijumu!

Austrija -

BEČ - Svake godine kompanija Svarovski sarađuje sa međunarodno priznatim dizajnerom u izradi tijare za debitantkinje na Bečkom operskom balu.

Tijaru za Operski bal 2018. godine dizajnirali su italijanski kreatori Dolče&Gabana, a kao inspiracija poslužila im je Mocartova opera „Figarova ženidba“. Kruna sadrži 702 Svarovski kristala. Kreativna saradnja kompanije Svarovski i Bečkog operskog bala datira još od 50-ih godina 20. veka.

„Drago nam je što smo uspeli da pridobijemo naše dugogodišnje partnere Dolče&Gabana za izradu tijare. Od 50-ih godina prošlog vela debitantkinje nose Svarovski tijaru i svaku put smo iznova počastvovani što možemo da nastavimo ovu tradiciju sa vrhunskim dizajnerima“, izjavila je Nađa Svarovski, član izvršnog odbora kompanije.

foto: Foto Dolce&Gabbana

U Bečkoj državnoj operi svake godine se priređuje Operski bal koji u proseku broji 5.000 posetilaca, a prati ga skoro 1,5 miliona gledalaca. Operski bal je poznat širom sveta kao tradicionalni Bečki bal i okuplja predstavnike kulture, privrede, politike, sporta i zabave.

Kurir.rs/K.A

Foto Dolce&Gabbana

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track