Najnovije vesti

MAMAC ZA INVESTITORE: Grčka se sprema da legalizuje kanabis u medicinske svrhe
Foto: AP/Yorgos Karahalis

amandman u pripremi

MAMAC ZA INVESTITORE: Grčka se sprema da legalizuje kanabis u medicinske svrhe

Planeta

Grčka se sprema da dozvoli upotrebu kanabisa u medicinske svrhe putem amandmana koji će uskoro biti podnet parlamentu i to bi trebalo da privuče investicije, izjavio je danas pomoćnik grčkog ministra poljoprivrede Janis Cironis.

"Za nekoliko nedelja u parlamentu će biti predstavljen amandman kao zakonski okvir za gajenje kanabisa i proizvodnju farmaceutskih preparata na toj osnovi, što će otvoriti put za strane investicije u Grčkoj", rekao je Cironis.

 

Procenjuje se da bi tim investicijama moglo da se zaradi između 1,2 i dve milijade evra, rekao je zvaničnik i dodao da su za to zainteresovane grčke, izraelske i kanadske firme.

Cironis i drugi vladini zvaničnici posetili su u petak prvu međunarodnu izložbu kanabisa u medicinske svrhe organizovanu u Grčkoj.

 

Grčka vlada je prošle godine uz određene uslove dozvolila uvoz nekih medicinskih proizvoda na bazi kanabisa i gajenje indijske konoplje u industrijske svrhe.

Konoplja se može koristiti i u građevinarstvu, za izradu tekstil, papira, u ishrani i za proizvodnju kompozitnog materijala.

 

Desetak zemalja Evropske unije (EU) odobrilo je kanabis u medicinske svrhe.

 

Kurir.rs/Beta

Foto: AP/Yorgos Karahalis

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...