Najnovije vesti

FATALNO KLIZANJE: Najmanje 12 Poljaka se udavilo od početka godine kad su propali kroz led na rekama i jezerima
Foto: Profimedia

SEDAM spaseno u poslednjem trenutku

FATALNO KLIZANJE: Najmanje 12 Poljaka se udavilo od početka godine kad su propali kroz led na rekama i jezerima

Planeta

Najmanje 12 Poljaka udavilo se od početka godine kada su propali kroz tanak led na rekama i jezerima, saopštila je danas poljska Državna vatrogasna straža.

Vatrogasci su naveli da je sedam ljudi spaseno "u poslednjem trenutku" nakon što su "neoprezno" izašli na zaleđene reke i jezera.

 

Poslednji tagični slučaj je smrt 14-godišnjeg dečaka koji se u utorak zabavljao sa vršnjacima na zaleđenom bazenu u Skarbimježu-Osjedle na zapadu Poljske u Opolskom vojvodstvu. Tada je dvoje dece propalo kroz led. Lekari nisu mogli da spasu dečaka koji je proveo pola sata u ledenoj vodi.

 

"Samo od početka godina vatrogasci su izlazili na teren 140 puta da spasavaju ljude koji su propali kroz led. Udavilo se 12 osoba, sedmoro su uspeli da spasu. Moram po ko zna koji put da kažem za nas nema bezbednog leda", rekao je portparol Vatrogasne straže Pavel Frontčak.

 

Portparol je upozorio da je dovoljno nekoliko ledenih dana da Poljaci pomisle da mogu da izađu na led, a vatrogasci imaju pune ruke posla, kao kada su u petak spasavili petoricu pecaroša koje je odnela voda dok su pecali na komadu leda.

 

Kurir.rs/Beta

Foto: Profimedia

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...