(FOTO) MALIŠAN (8) PAO S BICIKLA, A NEDELJU DANA KASNIJE UMRO: Jedna ogrebotina ga koštala života!
Foto: Printscreen/ Facebook, Foto: Printscreen/ Facebook

TRAGEDIJA

(FOTO) MALIŠAN (8) PAO S BICIKLA, A NEDELJU DANA KASNIJE UMRO: Jedna ogrebotina ga koštala života!

Planeta -

Lijam Flanegan (8) preminuo je 21. januara posle teške infekcije, koju je zadobio prilikom pada sa bicikla. Mališan se biciklom spuštao niz brdo u svom rodnom gradu u blizini Portlanda kada je pao i povredio se.

Posekao je butinu, ali iako su ga roditelji odveli u bolnicu na ušivanje, nije delovalo kao ozbiljna posekotina. Posle ušivanja rane, Lijam je pušten kući.

Roditelji su primetili da je rana ljubičasto-crvena i da otiče, pa su dete odveli u bolnicu. Lekari su ustanovili da je Lijam dobio nekrotizirajući fascitis, ozbiljnu bakterijsku infekciju koja izjeda tkivo. Infekcija je veoma brzo napredovala, a lekari su čak četiri puta operisali dečaka ne bi li mu spasli život.

Hirurzi su proveli sate u operacionoj sali pokušavajući da iseku inficirano tkivo, ali kako nisu uspeli da zaustave infekciju prebačen je u drugu bolnicu u Portlandu. Tamo su lekari pokušali da zaustave propadanje tkiva amputacijom jednog po jednog uda, ali na žalost ni to nije pomoglo.

"Izrezali su mu gotovo celu desnu stranu tela. Samo su ga sekli i nadali se da se infekcija neće širiti. On je bio tako hrabar i tešio je sve nas", priča njegova majka Sara.

"Praktično su ga sekli deo po deo. Gotovo cela desna strana mu je nestala. Oni su nastavili da seku, a mi da se nadamo", rekao je njegov očuh.

Prebačen je u treću bolnicu kod specijaliste, ali svega nekoliko sati kasnije Lijam je preminuo.

Kurir.rs/ The Sun

Foto: Printscreen/ Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja