(VIDEO) ŠOK VIDEO HILARI KLINTON: Zahvaljuje se ku*kama na podršci u jeku kampanje
Foto: Reuters

sramota

(VIDEO) ŠOK VIDEO HILARI KLINTON: Zahvaljuje se ku*kama na podršci u jeku kampanje

Planeta -

Bivša kandidatkinja za predsednika i državna sekretarka SAD Hilari Klinton pojavljuje se u novom videu sa porukom "upućenom aktivističkim kučkama koje podržavaju kučke".

"Hej svi, samo sam htela da se zahvalim", kaže Klinton dok je neko snima mobilnim.

"Hvala vam na feminizmu, vašem aktivizmu i sve o čemu se nadam da ćete da nastavite sa stvarno važnim i dobrim poslom", kaže ona. Na zahtev snimatelja ona dodaje: "I samo da kažem, ovo je upućeno aktivističkim kučama koje podržavaju kučke. Pa idemo." Video je na Tviteru objavio komentator Hafington posta Alek Mohajer.

On se pojavio nakon izveštaja o seksualnom uznemiravanju tokom Klintonove predsedničke kampanje 2008. godine. Prema izveštaju, Klinton je insistirala na tome da održi svog savetnika Barnsa Strajdera iako ga je jedna članica osoblja optužila da je nepropisno dodiruje i šalje mejlove sa seksualnim sadržajem. Klintonova je u odgvoru na ove optužbe odgovorila da je prijava žrtve u to vreme "ozbiljno shvaćena i proverena". "Bila sam uznemirena kada se to desilo, ali me ohrabrila mlada žena koja je izašla u javnost sa optužbama", objavila je Klintonova na Tvitter-u.

"Zvala sam je danas da joj kažem koliko sam ponosna na nju i da se uverim da zna šta sve bi i sve žene trebale: zaslužujemo da nas čuju." Ali Strajder je ostao na svom poslu, prema priči Njujork Tajmsa - iako je menadžer kampanje Klintonove preporučio da bude otpušten - a devojka koja ga je optužila prebačena je u drugu kancelariju.

Kurir.rs/NY Post

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja