(VIDEO) ZLIKOVAC KOJI JE UBIO SVOJE 2 ĆERKICE I U SMRT OTIŠAO KAO NEČOVEK: Pre injekcije pogledao bivšu ženu i nasmešio joj se, a od onog šta je rekao normalnom čoveku pozli!
Foto: Profimedia/AP

ledi krv u žilama

(VIDEO) ZLIKOVAC KOJI JE UBIO SVOJE 2 ĆERKICE I U SMRT OTIŠAO KAO NEČOVEK: Pre injekcije pogledao bivšu ženu i nasmešio joj se, a od onog šta je rekao normalnom čoveku pozli!

Planeta -

Zloglasni ubica iz Teksasa Džon Dejvid Batalija (62) pogubljen je u četvrtak kasno uveče, a njegova hladnokrvnost u momentima pre smrtonosne injekcije zaprepastila je sve prisutne.

Batalija je na smrtnu kaznu osuđen još 2001. godine zbog stravičnog ubistva svoje dve ćerke Fejt (9) i Liberti (6) dok je njihova majka preko telefona slušala vrske, plač i pucnje.

U to vreme, Batalija i majka devojčica Meri Džej Perl bili su razvedeni a deca su bila kod njega u poseti.

Na pitanje da li ima nešto da izjavi po poslednji put, uoči ubrizgavanja smrtonosne injekcije, Batalija je najpre rekao da nema, a potom se predomislio, okrenuo ka svojoj bivšoj supruzi, nasmešio joj se i rekao:

"Pa, ćao Meri Džejn. Vidimo se kasnije, zdravo". Potom se okrenuo nadzorniku i rekao "nastavite, molim vas".

Sledećeg momenta je mirno zatvorio oči. Međutim nakon nekoliko sekundi otvorio je oči ponovo, podigao glavu i pitao "jesam li još uvek živ?" A kada je je injekcija počela da deluje, rekao je "Oh, sada je osećam" i za nekoliko trenutaka prestao da se pomera.

Majka ubijenih devojčica potom je okrenula leđa prozoru kroz koji je posmatrala izvršenje i rekla "Dosta sam ga gledala".

U vreme ubistva devojčica Batalija je bio na uslovnoj kazni zbog maltretiranja supruge na Božić 1999. godine. Nekoliko momenata pre nego što je uhladnokrvno upucao svoju decu, nazavao je Meri Džejn koja je kroz telefon čula svoju ćerku kako preklinje: "Molim te tata, nemoj". Vrisnula je "Deco bežite!" ali u tom momentu je čula pucnje.

A onda joj se ubica obratio: "Meri (srećan)...Božić".

Fejt je upucana 3 puta a Liberti 5. Nekoliko sati kasnije uhapšen je ispred jednog studija za tetovaže u kojem je istetovirao dve velike scrvene ruže koje su simbolisale ćerke.

U jednom od intervjua, mnogo godina kasnije, Batalija je izjavio da u ćeliji drži fotografije svojih ćerki, kao i da su mu one bile najbolji prijatelji.

"Ne osećam se kao da sam ih ubio. Ne sećam se baš najbolje svega što se tada dogodilo" rekao je 2014. godine.

Kurir.rs / Daily mail

Foto: AP, Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI ! SRBIJA I KOSOVO ZAJEDNO ULAZE U EU?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track