(FOTO, VIDEO) EVO DOKAZA STRAVIČNOG MASAKRA: Terali Rohindže da posmatraju kopanje sopstvenog groba! Neke i ŽIVE ZAKOPALI!
Foto: Reuters

POKOLJ U MJANMARU

(FOTO, VIDEO) EVO DOKAZA STRAVIČNOG MASAKRA: Terali Rohindže da posmatraju kopanje sopstvenog groba! Neke i ŽIVE ZAKOPALI!

Planeta -

Otkrivena je još jedna "krvava epizoda" iz Mjanmara. Na društvenim mrežama osvanule su fotografije surove likvidacije Rohindža muslimana u Mjanmaru.

O ubistvu desetorice vezanih pripadnika Rohindža manjine svedočio je jedan meštanin sela u kom se zločin odigrao, a koji je bio zadužen da iskopa plitak grob u koji su bačeni likvidirani muškarci, piše Rojters u specijalnom izveštaju.

Kako navodi ta agencija, surova likvidacija dogodila se u jednom zabačenom selu u Mjanmaru. Stanovnicima tog sela, lai i mjanmarskim vojnicima je naloženo da iskopaju jedan plitak grob.

foto: Reuters

Desetorica vezanih muškaraca, spuštenih na kolena, moralo je da posmatra kopanje. Oni su bili zarobljeni pripadnici Rohindža muslimana i čim je grob iskopan ubijeni su. Pucano im je s leđa, i po nekoliko puta. Zatrpani su zemljom dok su neki davali znake života. Među njima su bila i dva srednjoškolca.

Sve se odigralo u septembru 2017, u selu Din in, koji je naseljen Rohindžama.

Danas, od oko 6.000 Rohindža, koliko ih je bilo u tom selu, nijedan nije ostao. Rojters je rekonstruisao ovaj masakr i navelo da do sada niko direktno nije optužio mjanmarske snage za likvidacije Rohindža. Sve do sada nije ni bilo svedoka, a da nisu sami pripadnici Rohindža muslimana, koji bi potvrdili da se ta manjina u Mjanmaru ubija na nemilosrdan način.

Britanski novinari su našli porodice likvidiranih u kampu u Bangladešu, gde inače boravi više od pola miliona izbeglih Rohindža muslimana. Oni su ih identifikovali.

Istraga o ovom stravičnom zločinu razlog je što su u Mjanmaru uhapšeni novinari Rojtersa.

Podsetimo, iz Ujedinjenih nacija više puta je upozoreno da je Mjanmar na ivici genocida nad Rohindža muslimanima i da nasilje nad tom manjinom poprima oblike etničkog čišćenja.

Kurir.rs/Reuters

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track