PONOVO CURE INFORMACIJE IZ TRAMPOVOG KABINETA: Američki predsednik nije poslušao savetnike i pozvao Putina!
Foto: EPA

pobesneo

PONOVO CURE INFORMACIJE IZ TRAMPOVOG KABINETA: Američki predsednik nije poslušao savetnike i pozvao Putina!

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp oglušio se o upozorenja svojih savetnika kada je čestitao predsedniku Rusije Vladimiru Putinu pobedu na nedavno održanim predsedničkim izborima, pišu američki mediji.

U belešci savetnika predsedniku povodom njegovog telefonskog razgovora sa ruskim kolegom navodno je pisalo velikim slovima: "Ne čestitati!", prenosi BBC.

Tramp je reagovao veoma burno kada je u javnost procurila informacija da je od svojih savetnika za nacionalnu bezbednost dobio direktne instrukcije u materijalima za brifing da ne čestita Putinu na nedavnoj pobedi u telefonskom razgovoru u utorak ujutru, rekao je izvor upoznat sa situacijom.

Kako se navodi, Tramp se razbesneo u utorak uveče kada je svoje saradnike i savetnike pitao ko je odgovoran za curenje ove informacije primetivši da je samo mali broj članova osoblja imalo pristup tim materijalima i znalo kakve su instrukcije date za razgovor sa Putinom.

Incident, navodi ovaj izvor, otkriva dugotrajno Trampovo uverenje da u njegovoj administraciji - naročito u oblasti nacionalne bezbednosti - postoje pojedinci koji aktivno rade na njegovom podrivanju.

Kurir.rs/tanjug

Foto EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) SRBI OPET ŠVERCUJU KOKAIN NA ZAPADU! Hapšenja u Grčkoj!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track