(VIDEO) TUŽILA BIOLOŠKOG OCA: Ceo život zvala jednog čoveka tatom, pa saznala da joj je pravi otac ginekolog koji je svojom spermom oplodio njenu majku A DA NIJE NI ZNALA!
Foto: Profimedia

SKANDAL U AMERICI

(VIDEO) TUŽILA BIOLOŠKOG OCA: Ceo život zvala jednog čoveka tatom, pa saznala da joj je pravi otac ginekolog koji je svojom spermom oplodio njenu majku A DA NIJE NI ZNALA!

Planeta -

Amerikanka Keli Roulet tužila je nekadašnjeg porodičnog lekara pošto je DNK test pokazao da je on koristio sopstvenu spermu kad je njena majka krenula na vantelesnu oplodnju.

Keli (36) je poslala DNK uzorak sajtu na kome se utvrđuje genetsko poreklo i iznenadila se kada je dobila rezultate koji su pokazali da čovek koga je smatrala tatom nije njen biološki otac.

Najpre je mislila da je po sredi greška, ali je onda otkrila da rezultati odgovaraju DNK profilu njihovog porodičnog lekara, dr Džeralda Mortimera, koji je sad u penziji! Žena je presavila tabak i podnela tužbu zbog prevare, nebrige, emotivnog bola i kršenja ugovora. Ona u tužbi tvrdi da joj nikada nije rečeno da su njeni roditelji imali problema pri začeću.

Početkom osamdesetih godina prošlog veka, Kelini roditelji su živeli na granici sa Vajomingom. Kako je njen otac imao problema sa brojem spermatozoida, a majka sa bešikom, bračni par se podvrgao vantelesnoj oplodnji, gde su kao davaoci sperme planirani njen suprug i anonimni donator.

Iako su Rouletovi tražili da davalac bude student, viši od 1.8 metara, braon kose i plavih očiju, ginekolog je tri meseca koristio sopstvenu spermu za vantelesnu oplodnju! Kad su to saznali, Rouletovi su promenili lekara, ali ipak je dr Mortimer porodio Kelinu majku i starao se o zdravlju detete. Kada ga je porodica obavestila da će se preseliti u državu Vašington, doktor je plakao.

"Doktor Mortimer je znao da je Keli Roulet njegova biološka ćerka, ali to nikada nije otkrio porodici", piše u tužbi.

foto: Printscreen YouTube/CBS News

Dr Džerald Mortimer

Keli je najpre kontaktirala s majkom i rekla joj da veruje da rezultati DNK analize nisu bili tačni. Majka kaže da je bila "uništena" kad je čula ko je otac.

Keli je nedugo zatim pronašla i krštenicu na kojoj je ime lekara Mortimera, zajedno sa njegovim potpisom.

Porodica Roulet je odlučila da o svemu govori javno kako bi "odgovarali oni koji su prekršili zakon". Iako smatraju da javnost ima pravo da zna sve probleme, zamolili su za poštovanje privatnosti jer se porodica, kako kažu, tek oporavlja od traume.

Mediji su otkrili da je dr Džerald Mortimer bi predsednik hrama Crkve svetaca poslednjeg dana i misije te crkve na Filipinima.

Prošle godine je u američkoj državi Indijana ginekolog priznao krivicu u vezi sa sličnim slučajem. On je koristio sopstvenu spermu u vantelesnoj oplodnji nekoliko pacijentkinja.

Kurir.rs/BBC na srpskom/B92

Foto: Profimedia, printscreen CBS News

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track