AMERIČKI RAZARAČI KAO ZAPETE PUŠKE: Čeka se Trampovo naređenje za napad!
Foto: EPA

NAORUŽANI

AMERIČKI RAZARAČI KAO ZAPETE PUŠKE: Čeka se Trampovo naređenje za napad!

Planeta -

Dva američka razarača naoružana krstarećim raketama "Tomahavk" nalaze se u poziciji i spremne za akciju, ukoliko predsednik SAD Donald Tramp naredi vojni udar na Siriju, piše CNN. Uz njih se nalaze i podmornice.

Američka Mornarica saopštila je ranije da je nosač aviona "Hari S. Truman" zajedno sa grupom brodova koja ga prati, od srede biti stacioniran u Evropi, u Sredozemnom moru, u skladu sa redovnim rasporedom.

Nosač aviona je glavni brod udarne grupe, a prate ga krstarica "Normandija" i četiri razarača - "Arlej Burk", "Bulkelej", "Forest Šerman" i "Faragut".

Zajedno sa tim brodovima, udarnu grupu će pratiti i nemačka fregata "Hešen".

"Truman" je borbena dejstva imao u prvoj polovini 2016. godine, protiv Islamske države, tokom kojih je izvršeno više od 2.000 letačkih misija, čime je oboren rekordni broj dejstava koji je 2015. godine postavio nosač aviona "Teodor Ruzvelt".

Britanska premijerka Tereza Mej naložila je da se britanske podmornice rasporede tako da im Sirija bude u dometu raketa i da budu spremne za napade na sirijsku vojsku, navodi "Dejli telegraf", dok tim za nacionalnu bezbednost predsednika SAD razmatra svoje opcije za odgovor na situaciju u Siriji.

Kurir.rs/ CNN

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Nimic vs Kuznjecov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track