(VIDEO) MAKRON ODLEPIO ZBOG TRAMPOVE IZJAVE: Da je neko imao pištolj, teroristi vam ne bi ubili 130 ljudi! BUM - DOĐI OVAMO!
Foto: Printscreen YouTube

HAOS!

(VIDEO) MAKRON ODLEPIO ZBOG TRAMPOVE IZJAVE: Da je neko imao pištolj, teroristi vam ne bi ubili 130 ljudi! BUM - DOĐI OVAMO!

Planeta -

PARIZ - Francuska vlada oštro je kritikovala izjavu predsednika SAD Donalda Trampa koji je rekao da bi oružje zaustavilo teroristički napad u Parizu da ga je bilo, praveći prstima pokret kao da ima oružje u ruci i uzvikujući bum, bum.

"Francuska izražava svoje žestoko neodobravanje izjave predsednika Trampa o napadima u Parizu 13. novembra 2015. i zahteva da se poštuje sećanje na žrtve", saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova Francuske.

Svaka zemlja slobodno odlučuje po sopstvenim zakonima o nošenju vatrenog oružja, kao i u drugim oblastima, navodi se i dodaje da je Francuska ponosna što je zemlja gde je nošenje vatrenog oružja strogo regulisano.

Ovakvo saopštenje predstavlja najoštriju kritiku Pariza upućenu na adresu predsednika SAD od dolaska Emanuela Makrona u Jelisejsku palatu pre godinu dana. Bivši francuski predsednik Fransoa Oland, koji je bio predsednik u vreme terorističkih napada u Parizu, napisao je na Tviteru da su Trampovi komentari "sramotni" i "opsceni".

Tramp je na skupu Nacionalne asocijacije vlasnika oružja (NRA) u Dalasu rekao bi napadači u Parizu bili zaustavljeni u svojoj nameri "da je ijedan zaposleni ili... jedna osoba iz ove prostorije bila tamo sa pištoljem", preneo je Skaj njuz.

"Teroristi bi pobegli ili bi bili upucani i to bi bila potpuno drugačija priča", istakao je američki predsednik.

Tada je Tramp napravio gestikulaciju kao da puca uzvikujući bum, i simulirajući pucanje na nevine žrtve: "Bum, dođi ovamo. Bum, dođi ovamo. Bum, dođi ovamo. Bum".

U terorističkim napadima u Parizu 2015. godine ubijeno je 130 ljudi.

"Niko u Parizu nije imao oružje i svi pamtimo više od 130 mrtvih ljudi, i ogroman broj užasno, užasno ranjenih", naveo je Tramp. Njih je, kako je istakao, brutalno ubila mala grupa terorista, koja je imala oružje. Imali su vremena i jednog po jednog su ubijali", rekao je Tramp.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen YouTube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja