Hrvati birali najneomiljenijeg političara

Mrtva trka

Hrvati birali najneomiljenijeg političara

Planeta -
Čačića je kao najnegativnijeg navelo 29,6 odsto ispitanih, a Sanader je na drugom mestu sa 27,2 odsto

ZAGREB - Najnegativniji političar u Hrvatskoj prvi je potpredsednik vlade Radimir Čačić koji je, posle više od dve godine, s prve pozicije istisnuo bivšeg premijera Ivu Sanadera, optuženog za korupciju, pokazuje redovno mesečno istraživanje CRO Demoskop.

Čačića je kao najnegativnijeg hrvatskog političara navelo 29,6 odsto ispitanih, a Sanader je na drugom mestu s 27,2 odsto. Slede premijer Zoran Milanović i predsednik najveće opozicione stranke, Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Tomislav Karamarko, prenosi Hrvatska radiotelevizija.

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović i dalje važi za ubedljivo najpozitivnijeg političara što smatra 37,6 odsto ispitanih. Na drugom mestu je bivši guverner Hrvatske narodne banke Željko Rohatinski (7,2 odsto), a na trećem lider Hrvatskih laburista Dragutin Lesar (6,8 odsto).

Najveći pad na listi najpozitivnijih političara beleži premijer Zoran Milanović koji je sa prošlomesečnih 11,6 odsto došao do 6,5 odsto početkom jula. Rangirane su i stranke, te vladajuća SDP ima izraženu prednost u odnosu na HDZ.

Podrška za SDP je, ipak, opala na 28,5 odsto, dok ju je pre pet meseci podržavalo 34 odsto ispitanih.

HDZ podržava 18,7 odsto, dok su na trećem mestu Hrvatski laburisti sa 7,5 odsto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track