DECENIJAMA SE PREDSTAVLJAO KAO SAUDIJSKI PRINC: Izvukao je MILIONE američkim  investitorima, a kad je policija upala u njegovu vilu otkrila je FRAPANTNU ISTINU
Foto: Policija Majamija

prevara veka

DECENIJAMA SE PREDSTAVLJAO KAO SAUDIJSKI PRINC: Izvukao je MILIONE američkim investitorima, a kad je policija upala u njegovu vilu otkrila je FRAPANTNU ISTINU

Planeta -

Jedan muškarac sa Floride, koji se decenijama pretvarao da je saudijski princ, priznao je da je kriv za uzimanje više miliona dolara od prevarenih investitora.

Antoni Žinjak, koji se predstavljao kao Kaled al Saud, priznao je da je kriv za krađu identiteta i za prevaru.

Kako je saopšteno iz kancelarije državnog tužioca, lažni princ i njegovi saradnici izmislili su da poseduju investitorsku kompaniju i nazvali je "Marden Williams International LLC" u junu 2015. godine i prilazili investitorima kojima su nudili "ekskluzivne poslovne mogućnosti".

Žinjak je vodio ekstravagantan život i, po svemu sudeći, delovao je autentično. Ovaj 47-godišnjak je kupio i vilu na ostrvu Fišer, ekskluzivnoj lokaciji nedaleko od Majami Biča do koje se može doći samo trajektom ili helikopterom.

Govorio je ljudima da ima diplomatski imunitet, vozio je "ferarija" sa lažnim diplomatskim registarskim tablicama. Davao je skupe poklone kao što su nakit i slike.

U martu 2017, lažni kraljević je pokušao da kupi hotel od više miliona dolara u Majamiju i bio je u njemu koristeći kreditnu karticu sa imenom pravog člana saudijske kraljevske porodice.

Žinjak je takođe koristio nekoliko alijasa za međunarodna putovanja. U novembru je odleteo iz Londona u Njujork koristeći falsifikovan pasoš, pre nego što ga je konačno uhvatila policija.

Kada su pretražili njegov dom u Majamiju pronašli su brojne neautorizovane kreditne kartice, finansijska dokumenta stvarnih Saudijaca iz kraljevske porodice, municiju, hiljade dolara...

Ovo nije prvi put da je Žinjak uhvaćen u lažnom predstavljanju kao saudijski kraljević.

Žinjak je sa 17 godina počeo da glumi Saudijca i da vara po hotelima, robnim kućama, prodavnicama automobila...

Za slične zločine je optuživan nekoliko puta, najpre 1991. godine, pa 1994, pa 1996, 2002. i 2006. godine. Izvodio je prevare po Kaliforniji, Mičigenu, Ohaju, Ilinoisu, Njujorku i, konačno, na Floridi.

Suđenje mu počinje u avgustu.

Kurir.rs/Majami Herald

Foto: Policija Majamija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja