ŠOKANTAN OBRT POTRAGE ZA NESTALIM DEČAKOM (3): Pronađen mrtav u jezivom terorističkom kampu za obuku dece za pokolje po američkim školama! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube

pohapšeni terosristi otmičari

ŠOKANTAN OBRT POTRAGE ZA NESTALIM DEČAKOM (3): Pronađen mrtav u jezivom terorističkom kampu za obuku dece za pokolje po američkim školama! (VIDEO)

Planeta -

Američka policija koja je u jednom magacinu u Novom Meksiku pronašla 11 izgladnelih mališana starosti od godinu dana do 15 godina i uhapsila dvojicu muškaraca došla je do još strašnijeg otkrića.

Uhapšeni Siraj Vahaj i Lukas Morten zapravo islamistički teroristi koji su obučavali otetu decu za pokolje vatrenim oružjem po školama. Jedan od dvojice islamista, Siraj Vahaj (39), otac je nestalog trogodišnjeg deteta čiji ostaci pronađeni u skrovištu u pustinji.

Potraga za nestalim Abdulom Vahaijem, dečakom koji je imao ozbiljne zdravstvene probleme, policiju je i dovela do ovog jezivog skrovišta, odnosno kampa za pripremu terorističkih napada.

Osim Vahaja, na imanju su pronađeni i uhapšeni Lukas Morten, Dženi Livej (35), Hadžra Vahaj (38) i Sabhana Vahaj (35). Protiv njih su podnesene prijave za zlostavljanje dece, koja su pronađena u užasnom stanju.

Vahaj je u trenutku kad je uhapšen bio naoružan do zuba. On je kod sebe imao pušku AR-15, sa pet napunjenih šaržera sa po 30 metaka i četiri napunjena pištolja, uključujući jedan u džepu kad je uhvaćen", izjavio je šerif i dodao da se uhapšeni vode kao islamski ekstremisti.

Otkriveno je i da je Vehaj rekao majci svog deteta, koje je pronađeno mrtvo, da želi da "istera đavola" iz njega. Trogodišnjak je navodno patio od epileptičkih napadaja i nije mogao da hoda.

Vahaj je inače sin imama iz Bruklina koji ima isto ime, a koga su američki tužioci imenovali kao zaverenika u napadu na Vorld trejd centar 1993. Vahaj stariji nije osuđen jer je bio svedok u suđenju šeiku Omaru Abdelu Rahmanu, poznatom kao "slepi šeik", koji je osuđen na doživotnu robiju za ovaj napad 1995., a preminuo je u zatvoru prošle godine.

Šerif Džeri Hogrefe je kada su pronašli decu rekao da za 30 godina, koliko je policajac, nije video nešta tako.

"Bili su toliko mršavi da su im se videla rebra, prljavi i uplašeni. U zabačenom skrovištu nije bilo struje ni vode, a jedina hrana bilo im je nekoliko krompira i kutija pirinča", izjavio je šerif. Dodao je da su deca bila bosa, odevena u dronjke.

Policija je inače krenula u akciju posle dobijanja poruke "Umiremo od gladi, treba nam voda i hrana", međutim potraga za trogodišnjakom otkrila je nešto mnogo gore i opasnije.

Kurir.rs/RT

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track