Najnovije vesti

ZAHAROVA ŽESTOKO ODBRUSILA BRITANCIMA: Fotografije Rusa optuženih za trovanje Skripaljevih su nelogične, ISTO VREME - DRUGI ČOVEK! (FOTO)
Foto: EPA, Reuters

POGLEDAJTE!

ZAHAROVA ŽESTOKO ODBRUSILA BRITANCIMA: Fotografije Rusa optuženih za trovanje Skripaljevih su nelogične, ISTO VREME - DRUGI ČOVEK! (FOTO)

Planeta
10:22h

Zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova skrenula je pažnju da se neke stvari ne poklapaju u podacima Londona o osumnjičenim za trovanje bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije.

Zaharova je izrazila sumnju u verodostojnost fotografija koje je objavila britanska policija.

1 / 10 Foto: EPA

Kako je primetila, na različitim skrinšotovima kamera osumnjičeni su snimljeni sa identičnom pozadinom, a i vreme na slikama se poklopilo.

"Ili su datum i vreme koji se nalaze na fotografijama dodati ili su to pripadnici GRU Rusije koji su navikli da hodaju istovremeno, dok su njihovi likovi zabeleženi na dve različite fotografije. To je neka vrsta trolinga na nivou Boga", izjavila je predstavnica MIP Rusije.

Prema rečima Zaharove, fotografije su mogle biti napravljene nakon sletanja što znači da su osumnjičeni imali britanske vize. Kako bi nekome izdao vizu London prikuplja biometrijske podatke i druge informacije. Zaharova je podsetila da je u MIP Rusije pozvan ambasador Velike Britanije Lori Bristou da im preda te informacije, ali je zahtev zvanične Moskve u potpunosti odbijen.

Ona je naglasila da je britanska strana saopštila da ima podatke o letu, datum, vreme i broj, kojim su osumnjičeni navodno doleteli.

"Zašto pola godine to nije saopšteno ruskoj strani koja bi sama započela istragu", upitala je Zaharova.

foto: EPA

Pritom, ona je naglasila da je Rusija kao i pre otvorena za saradnju sa Velikom Britanijom u "slučaju Skripalj", bez obzira na grubost Londona.

foto: EPA

Britansko državno tužilaštvo je 5. septembra saopštilo da su dvojica ruskih državljana, Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov, optuženi u "slučaju Skripalj" za napad nervnim agensom u Solsberiju.

Tužilaštvo je objavilo njihove fotografije i saopštilo da su objavljene poternice za njihovo hapšenje. Britanska policija je izjavila da će od Interpola tražiti "crvene poternice" za njihovo hapšenje.

Kurir.rs/ Sputnjik Srbija

Foto: Reuters i EPA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...