Hrvatica vara Amerikance!

Pljačka vernika

Hrvatica vara Amerikance!

Planeta -
Organizacija Karitas iz Birmingema preko Marije Pavlović Luneti, koja tvrdi da joj se ukazuje Bogorodica, ojadila hiljade katolika

BIRMINGEM - Ima specijalan dan.Hrvatica poreklom iz BiH Marija Pavlović Luneti (47), koja tvrdi da joj se prikazuje Devica Marija, već 11 godina vara Amerikance, koji daju velike novčane priloge da bi od nje dobili blagoslov. Samo ove godine očekuje se da će 20.000 katolika građana SAD posetiti Lunetijevu u malom gradu Birmingemu u Alabami kako bi im prenela glas Bogorodice. Čitav događaj traje pet dana, a odvija se u kompleksu organizacije Karitas iz Birmingema, katoličke neprofitne organizacije s milionima dolara na računu, koju vodi Teri Kolafrančesko, inače više puta tužen za prevaru.Lunetijeva je upoznala Kolafrančeska 1988. u hrvatskom Međugorju, koje je poznato po ukazivanju majke Isusa Hrista. Marija Pavlović Luneti tvrdi da je upravo tamo, s još pet prijatelja, imala prvi susret s Bogorodicom 25. juna 1981, kad joj je bilo samo 16 godina.Kasnije, 1988. godine, Kolafrančesko joj je pomogao da obezbedi teško obolelom bratu bubreg za transplantaciju, a onda ju je pozvao da pređe da živi kod njega na farmi. Tako je počela njihova poslovna saradnja, a Lunetijeva svake godine provodi po nedelju dana u Birmingemu i velikom broju vernika prenosi reči Device Marije. Mnogi Amerikanci spremni su da prodaju sve što imaju da bi videli Lunetijevu, a jedna od njih je i Džina Hol (49) iz Vašingtona, koja je zbog toga prodala stan.- Očekujem da ojačam svoju veru i da se ne bojim. Dok se molim Devici Mariji osećam se voljeno i čudesno - rekla je Džina.Iako se Kolafrančesko izjašnjava kao katolik, njegova organizacija nema nikakve veze s Katoličkom crkvom. Štaviše, ona je više puta iskazivala skeptičan stav prema Karitasu i tome da se Devica Marija pojavljuje u Međugorju. Pored toga, njega i organizaciju napadali su i bivši članovi, koji su tvrdili da su bili primorani na izolaciju i podvrgnuti torturi, a jedan od njih čak je podneo tužbu protiv Kolafrančeska. On je tvrdio da mu je organizacija stalno izvlačila novac i da mu nije bilo dozvoljeno da kontaktira sa članovima porodice. Tužba je kasnije rešena vansudskim dogovorom.

Karitas zarađuje milioneKatolička verska organizacija Karitas koju vodi Kolafrančesko, prijavila je 2009. poreznicima SAD skoro šest miliona dolara vredne nekretnine i više od četiri miliona dolara u banci.Kolafrančesko je za samo nekoliko godina izgradio ogroman kompleks na čak 52,6 hektara. On uključuje i novu zgradu vrednu osam miliona dolara, u kojoj se nalazi štamparija i redakcija gde se pravi reklamni materijal, novine i pisma za sledbenike koja se šalju širom sveta. Ona sadrži i kapelu, prodavnice i domove za stalne članove Karitasa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track