PETOMESEČNI DŽEK NIJE IMAO ŠANSE: Otac monstrum posle ubistva opravdanje tražio na Guglu
Foto: Thames Valley Police

tuga

PETOMESEČNI DŽEK NIJE IMAO ŠANSE: Otac monstrum posle ubistva opravdanje tražio na Guglu

Planeta -

Petomesečni Džek Meklaren je pre nego što ga je ubio otac pretrpeo teške povrede mozga, rečeno je na suđenju Danijelu Meklarenu (30).

Na suđenju je izneseno kako je otac nakon što je ubio dete na internetu guglao 'ozbiljni simptomi koji kod beba ne trebate ignorisati' i 'zašto je bebin jezik plav' kao i 'gušenje'.

Danijel je, i to ne jednom, uzimao bebu i toliko znao da ga 'trese da je bebin mozak bio ozbiljno oštećen i mali je umro od posledica udaraca koje mu je nanosio otac.

Uhapšen je prošle godine nakon što je bebi ustanovljena smrt u bolnici.

Otac je nazvao hitnu pomoć i rekao da mu se beba ugušila dok se hranila na flašicu. Kad je Hitna došla otac ga je držao na rukama a bebi je iz nosa i usta izlazila bela tečnost, bila je bez svesti, nije reagovala i jedva je disala. Odmah su ustanovili da je u kritičnom stanju. Majka deteta u to vreme bila je van kuće, na porodičnom ručku.

Tada je otac rekao: "Ja sam ga hranio, a onda sam otišao na sprat. Kad sam se vratio on se gušio hranom, a mleko mu je izlazilo na usta i nos".

Beba je umrla u bolnici 4. juna prošle godine. Otac je na suđenju negirao ubistvo sina, ali je priznao ubistvo iz nehata odnosno ubistvo bez predumišljaja.

Obdukcija je zaključila da je beba bila zdrava i da nije reč o nekakvoj bolesti, već da je smrt uzrokovana povredama u glavu. Danijel je inače otac troje dece, radio je kao radnik na gradilištu u Berkširu, a utvrđeno je da je naneo teške povrede i starijem, 18-mesečnom detetu.

Kurir.rs/24 sata.hr

Foto: Thames Valley Police

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track