FINANSIJSKI CUNAMI POTAPA AMERIKU Poznati ekonomista upozorava: Kriza iz 2008. godine je ništa prema ovome što nas čeka (VIDEO)
Foto: Printscreen/Profimedia

upozorenje

FINANSIJSKI CUNAMI POTAPA AMERIKU Poznati ekonomista upozorava: Kriza iz 2008. godine je ništa prema ovome što nas čeka (VIDEO)

Planeta -

Finansijski balon na berzama veći je od onog od 2008. godine, i njegovo pucanje će daleko teže pogoditi američku privredu, ocenio je poznati ekonomista Piter Šif.

Volstrit i američka privreda su na pragu krize, a pad krajem ove nedelje bio je alarm, smatra Šif, koji je i direktor kompanije "Juro Pacific Kapital", koja pruža savete u bankarskim poslovima.

"Ovo balon nije samo na berzi, nego u celoj ekonomiji", rekao je on u intervjuu za televiziju Foks.

Šif predviđa recesiju koju će pratiti rast potrošačkih cena i koja će biti "mnogo bolnija" od "velike recesije" koja je trajala od decembra 2007. do juna 2009.

"Mislim da, kada Amerikanci izgube posao, videće koliko će im troškovi života rasti i to dosta dramatično, sve to zajedno biće naročito bolno", rekao je on.

Američki predsednik Donald Tramp je za najveći pad na berzama od februara okrivio Fed (centralnu banku), jer je podigao kamate.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track