NEMAČKI POSLANIK JE DUGO GODINA KRIO TAJNU: Plašio se desničara, a onda na kraju JAVNO PRIZNAO
Foto: YT Screenshot

prvi u parlamentu

NEMAČKI POSLANIK JE DUGO GODINA KRIO TAJNU: Plašio se desničara, a onda na kraju JAVNO PRIZNAO

Planeta -

Bavarski političar i član stranke Zelenih Markus Ganzerer (41) prvi je poslanik parlamenta u Nemačkoj koji je javno priznao da je transrodna osoba.

"Danas javno priznajem da sam transrodna osoba", rekao je za Zidojče cajtung poslanik bavarskog parlamenta.

On je objasnio da menja polove i da ne želi da se odluči za jedan, te da se zbog toga nije podvrgao hormonskoj terapiji, niti operaciji prilagođavanja pola.

Ganzerer kaže da otprilike dva puta mesečno ispoljava svoj ženski identitet, kada se sastaje s drugim transrodnim osobama ili obučen kao žena šeta Nirnbergom, gde živi sa suprugom i dva sina. On je dodao da će ubuduće to činiti još češće, ali da će političku delatnost nastaviti kao muškarac.

"Grozim se glupavih komentara, ali je važnije olakšanje zbog toga što najzad više ne moram da se krijem" rekao je on, aludirajući na poslanike Alternative za Nemačku (AfD).

Kaže da je pre deset godina prvi put osetio da se u njemu krije i žena. Tada je sebe uhvatio kako u supruginoj letnjoj haljini stoji ispred ogledala.

Patio je od depresije, ali se nije lečio. Posle dve godine poverio se supruzi, s kojom je 18 godina u braku. "Reagovala je pribrano i pozitivno. Veoma sma joj zahvalan što me podržava i što me je ohrabrila da izađem u javnost", kaže on.

Kurir.rs/Zidojče Cajtung

Foto: YT Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track