BRUKA! ŠTA JE TO OBUO LIDER EU: Junker došao pijan u različitim cipelama, pa brže-bolje napustio konferenciju! (VIDEO)
Foto: Printscreen Facebook

NOVI SKANDAL

BRUKA! ŠTA JE TO OBUO LIDER EU: Junker došao pijan u različitim cipelama, pa brže-bolje napustio konferenciju! (VIDEO)

Planeta -

Predsednik komisije EU Žan-Klod Junker ponovo se obrukao kada je došao je na konferenciju sa predsednikom Južne Afrike pijan i sa dve različite cipele, jednom braon, a drugom crnom.

Predsednik J. Afrike Kiril Ramafosa trebao je da održi zajedničku konferenciju sa predsednikom evropske komisije Žan-Klod Junkerom, pa je ostao na podijumu sa poljskim levičarom Donaldom Tuskom.

Tokom konferencije, žena iz njegove pratnje pokušala je nešto da kaže Junkeru koji je nije čuo, a zatim je izašao sa govornice i stao na ivicu podijuma. Žena je upadljivo gledala dole, a posle par reči Junker se iznenada okrenuo i počeo da se tetura ka izlazu iz sale za konferencije.

U trenutku dok predsednik komisije EU izlazi kroz vrata, osoba iz protokola ga pridržava i usmerava ka prolazu kako najverovatnije zbog utiska da bi mogao da padne. Ovo nije prvi skandal Žan-Klod Junkera sa alkoholom. Predsednik evropske komisije EU izazvao je diplomatski skandal kada je došao u vidno alkoholisanom stanju na gala večeru povodom NATO samita u Briselu.

Britanski mediji su više puta kritikovali Junkera zbog alkoholizma, a u medijima na Ostrvu se pisalo da lider EU komisije pije od jutra i da ga je teško videti treznog jer je „mortus pijan pre 12“. Tada je komisija EU je saopštila da Junker navodno nije bio pijan već da se otežano kreće zbog bolesne kičme.

Ipak, uprkos želji prestavnika EU da igraju na saosećanje javnosti, ovo nije prvi put da je Junker pijan u javnosti o čemu svedoče brojni snimci na internetu, tako je Junker, na primer, pre par godina udarao šamare liderima EU koji su prilazili da se sa njim pozdrave.

Kurir.rs/Dnevna gazeta

Foto printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track