LAŽNA PRVA DAMA BOLJA OD TERORISTA: Probila se u predsedničku palatu u Nigeriji i ojadila bogate biznismene! Pogledajte HAOS KOJI JE NAPRAVILA! (VIDEO)
Foto: YT Screenshot

lukavo

LAŽNA PRVA DAMA BOLJA OD TERORISTA: Probila se u predsedničku palatu u Nigeriji i ojadila bogate biznismene! Pogledajte HAOS KOJI JE NAPRAVILA! (VIDEO)

Planeta -

U Nigeriji je uhapšena žena koja je menjala razne identitete kako bi mogla da uđe u predsednički kompleks zgrada i tamo radi na poslovnim prevarama, javlja BBC.

Nigerijske tajne službe objavile su kako se Amina Munamed predstavljala kao prva dama nigerijske savezne države Kogi kako bi mogla da uđe u predsedničku vilu koja se nalazi u Abudži, glavnom gradu Nigerije.

Nakon toga je navodno pozivala ljude u vilu i predstavljala se kao žena nigerijskog predsednika.

Na konferenciji za novinare na kojoj je vlada objavila detalje u vezi hapšenja, ona je vikala kako su sve to laži i da ona nije kriva.

Piter Afunanja, portparol nigerijske tajne službe (DSS), rekao je novinarima da se Amina Muhamed 2017. godine lažno predstavljala kao predsednikova žena dok je za to vreme prava prva dama Aiša Buhari boravila van zemlje.

Bogati biznismen Aleksander Čika Okafor optužio je da ga je prilikom svog boravka u predsedničkoj vili prevarila za 414.000 dolara (363.600 evra), jer je s njim sklopila nezakoniti dogovor oko kupovine nekretnine u gradu Lagosu, najvećem gradu Nigerije.

Novinar BBC Išak Kalid komentarisao je kako ga je iznenadila uspešnost te prevare jer je poznato da predsednički kompleks štiti policija i DSS i da svi radnici kompleksa moraju da imaju propusnice sa biometrijskim podacima.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: YT Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track