HRVATICA (14) NESTALA U NEMAČKOJ PRE 12 GODINA, A ONDA OTKRIVENA JEZIVA ISTINA: Policajac na tajnom zadatku mesecima se družio sa osumnjičenim Turčinom, jezik mu se razvezao posle jedne vesti! (VIDEO)
Foto: Printscreen Facebook

horor

HRVATICA (14) NESTALA U NEMAČKOJ PRE 12 GODINA, A ONDA OTKRIVENA JEZIVA ISTINA: Policajac na tajnom zadatku mesecima se družio sa osumnjičenim Turčinom, jezik mu se razvezao posle jedne vesti! (VIDEO)

Planeta -

U nemačkoj javnosti odjeknula je kao bomba vest da je uhapšen osumnjičeni za ubistvo Georgine Đine Kruger, 14-godišnje devojčice koja je 25. septembra 2006. nestala u Berlinu.

Georgina, kojoj je majka Hrvatica, nestala je pre 12 godina u berlinskoj četvrti Moabit. Izašla je iz autobusa, i nestala ispred kućnog praga. Berlinska policija je posle dugogodišnjih napora da otkriju šta se dogodilo konačno privela Alija K. (43) osumnjičenog da je odgovoran za nestanak male Georgine.

Uhapšeni Turčin poznat je policiji od ranije jer pre šest godina osuđen zbog silovanje devojčice (15) koju je namamio u svoj podrum i tamo se iživljavao nad njom. Da stvar bude gora, Ali je sve vreme bio pred nosom policiji, prenosi Jutarnji list.

Pre 12 godina živeo je samo stotinjak metara od stana gde je živela Georgina i policija ga je tokom istrage ispitivala. On je porekao da je ikada vidio malu Hrvaticu, a istražitelji su mu poverovali.

On, kako javlja nemačka štampa, ne želi ništa da kaže policiji, koja je u problemu jer nije pronašla devojčicino telo, a bez tela je vrlo teško dokazati ubistvo. Međutim, jedan policajac iz istrage rekao je da ima snimljeno Alijevo priznanje i da će rado da svedoči o tome što mu je Turčin rekao bez obzira što njegov snimak ne može da se koristi kao dokaz u sudskom procesu.

Policajac, koji je i sam tuskog prorekla, poslednjih šest meseci bio na tajnom zadatku i intenzivno se družio sa Alijem po kafićima. Za to vreme je Turčin, koji je otac troje dece, poverovao da je stekao svog novog najboljeg prijatelja i ne sluteći da će mu ortak s kojim s ekockao i kartao konačno stati na kraj.

Kada je policajac stekao njegovo poverenje, njegove kolege su pustile u javnost lažnu vest da je Georginino telo pronađeno, što je navelo nezaposlenog Alija da se raspriča i svom "prijatelju" ispriča šta je uradio pre 12 godina.

Doduše, Alijeve komšije ne mogu da veruju da je on ubio nevinu devojčicu. "Poznajem čoveka 25 godina. Uvek je bio brižan, spreman da pomogne", rekao je jedan komšija i dodao da je "bio je tih i povučen. Očigledno je skrivao mnoge strašne tajne". Posle objavljivanja da je uhapšen osumnjičeni za ubistvo, berlinska policija potpuno je okupirala naselje u kojem je živeo Alija. U fokusu istrage je podrum u jednoj zgradi u Berlinu i krevet koji dole nalazio. Policija veruje da će upravo na krevetu pronaći dokaze da je Ali namamio Georginu u podrum i tamo je ubio...

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Foto printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track