TUMBANJE PO BELOJ KUĆI: Tramp bira šefa kabineta, ove 4 osobe su u igri!
Foto: Reuters, AP, Profimedia

DO KRAJA GODINE ODLUKA

TUMBANJE PO BELOJ KUĆI: Tramp bira šefa kabineta, ove 4 osobe su u igri!

Planeta -

VAŠINGTON - Kandidat američkog predsednika Donalda Trampa za sledećeg šefa njegovog kabineta Nik Ajers više nije aktuelan, a za tu poziciju Tramp sada uzima u obzir najmanje dve osobe, saopđtili su danas izvori upoznati sa slučajem.

Pozivajući se na reči neimenovanog izvora, Rojters prenosi da su kandidati za tu poziciju ministar finansija Stiven Mnučin i republikanski kongresmen i predsednik desnog krila kongresne organizacije Haus fridom kaukus Mark Medous.

AP, međutim, navodi da su u opticaju najmanje četiri osobe, među kojima su Medous i direktor kancelarije za menadžment i budžet Mik Malvejni.

foto: Reuters

Nik Ajers i Džon Keli slušaju Trampovu konferenciju za novinare

Ajers, koji je ispao iz trke za poziciju šefa predsedničkog kabineta, nalazi se na čelu kabineta podpredsednika Majka Pensa. Poznat je kao vešt republikanski političar i taktičar, a pregovori za poziciju šefa predsedničkog kabineta trajali su mesecima. Propali su zato što, prema rečima još jednog neimenovanog izvora, nije uspeo da se dogovori s Trampom o uslovima rada.

Ajers je na Tviteru poručio da će napustiti Belu kuću uskoro, a nekoliko sati kasnije i Tramp je potvrdio da Ajers neće dobiti posao. Rojtersov izvor je kazao da je Tramp Ajersu pripremao dvogodišnji ugovor, a da je Ajers, koji je nedavno postao otac trojki, iz porodičnih razloga mogao da prihvati posao samo do proleća 2019.

Izvori su kazali da će Tramp do kraja godine doneti odluku o novom šefu kabineta.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Reuters, AP, Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track