RUSKA TELEVIZIJA PREDSTAVILA ROBOTA: Kada su gledaoci malo bolje pogledali snimak, videli su da je to ČOVEK U KOSTIMU! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

blam!

RUSKA TELEVIZIJA PREDSTAVILA ROBOTA: Kada su gledaoci malo bolje pogledali snimak, videli su da je to ČOVEK U KOSTIMU! (VIDEO)

Planeta -

Ruska državna televizija Rusija 24 predstavila je u jednoj emisiji robota za koga se kasnije ispostavilo da je bio čovek u kostimu.

U prilogu, koji je pratio forum mladih posvećen robotici, hvaljen je haj-tek android: "Robot Boris je već naučio da pleše. Čak i nije tako loš".

Međutim, ruskim blogerima koji su pratili emisiju mnoge stvari nisu bile jasne. Postavljen je niz pitanja - gde se nalaze spoljni senzori na robotu; zašto je robot napravio toliko nepotrebnih pokreta dok je plesao; zašto Boris ima takve proporcije tela da čovek može da stane u njega... i slično.

Kasnije su se na fotografijama robota u boljoj rezoluciji videle crte ljudskog vrata. Fotografije su se pojavile na društvenim mrežama.

Android je zapravo bio čovek odeven u kostim robota koga su nazvali Aljoša.

Kostim košta 3.000 funti, a opremljen je mikrofonom i pametnim ekronom. Stvara skoro savršenu iluziju da ispred vas stoji pravi robot.

Kako se navodi, organizatori foruma mladih nisu nameravali da lažno predstave kostimiranog čoveka kao robota.

Iako oni to možda nisu nameravali, državna televizija je uradila upravo to, gledaocima emisije predstavila ga je kao pravog haj-tek androida.

"Vrlo je verovatno da će neki od ovih mladih posetilaca svoj život posvetiti robotici. Pogotovo jer sada na forumu imaju priliku da gledaju najmodernije verzije robota", rekao je voditelj emisije.

Potom se čuo odgovor robotskim glasom: "Znam dobro matematiku, ali bih takođe voleo da naučim da crtam", rekao je Boris, a onda zaplesao.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track