LEDENI TALAS STIŽE U EVROPU: Prva na udaru Velika Britanija, od nedelje ponovo debeli minus i snežna mećava!
Foto: Printscreen Dejli Mejl

novo zahlađenje

LEDENI TALAS STIŽE U EVROPU: Prva na udaru Velika Britanija, od nedelje ponovo debeli minus i snežna mećava!

Planeta -

U Evropu stiže hladni talas, a prva na udaru je Velika Britanija gde će arktički vetar doneti oko deset centimetara novog snega i temperature oko minus 10 stepeni.

Veliko zahlađenje prvo će u nedelju da zahvati Škotsku i onda će se proširiti na jug, donoseći nove snežne padavine u delove Engleske i Velsa do srede. Ovo pogoršanje vremena moglo bi da dovede i do većih problema na putevima, železnicama i na aerodromima širom zemlje, zbog toga je proglašen žuti alarm.

Portparol meteorološke službe „Meteo grupa“ izjavio je danas da se očekuje da će ledeni talas prouzrokovati u nedelju u Škotskoj prelazak kiše u sneg i da će se širiti prema jugu do ponedeljka ujutro, kada će ledene temperature pogoditi severnu Englesku.

Do utorka postoji rizik da će jake snežne padavine zahvatiti skoro čitavu Britaniju, rekao je portparol meteo-službe. Jake snežne padavine očekuju se u sredu najviše u Škotskoj i severoistočnoj Engleskoj, a preko noći se u celoj Velikoj Britaniji očekuje jak mraz.

Ova služba upozorava vozače da zbog ekstremnih hladnoća u jutarnjim satima budu dodatno oprezni na putevima. U tekstu se podseća da su prošlog januara ekstremno niske temperature i sneg izazvali haos na britanskim putevima i železnici i ozbiljne smetnje u avio-saobraćaju.

Kurir.rs/Dejli mejl

Foto printscreen Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja