RUSIJA RAZJASNILA: Ne nameravamo da evakuišemo naše državljane iz Venecuele
Foto: EPA

DEMANT

RUSIJA RAZJASNILA: Ne nameravamo da evakuišemo naše državljane iz Venecuele

Planeta -

MOSKVA - Rusija ne planira da evakuiše svoje diplomate i građane iz Venecuele, izjavila je portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

"Nema planova ni za evakuaciju ruskih diplomata, ni članova njihovih porodica niti drugih državljana Rusije, uključujući i zaposlene u ruskim kompanijama i misijama - to mogu da potvrdim", rekla je Zaharova.

Neke strane medijske kuće su, podseća agencija, prethodno objavile izveštaje kako se Rusija sprema da evakuiše svoje državljane iz Venecuele u svetlu aktuelne političke krize u toj zemlji.

Zaharova je takođe naglasila da je Rusija spremna da se pridruži posredničkim i konsultativnim naporima za pronalaženje rešenja u Venecueli.

foto: Printscreen YouTube/Ruptly TV

"Situacija u Venecueli ostaje izuzetno napeta. Protestti se nastavljaju. Izlazi iz ove situacije naziru se kroz opširan unutrašnji dijalog u Venecueli. Spremni smo da se pridružimo posredičkom i konsultativnom mehanizmu koji prihvataju strane u Venecueli. Pozdravljamo spremnost predsednika Nikolasa Madura da prohvati takve međunarodne napore", kazala je Zaharova.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track