KATAKLIZMA UDARILA NA MONDENSKA LETOVALIŠTA: Poplave i sneg širom Kalifornije, haos na auto-putevima, evakuacija zbog klizišta! (VIDEO)
Foto: YT Screenshot

nevreme

KATAKLIZMA UDARILA NA MONDENSKA LETOVALIŠTA: Poplave i sneg širom Kalifornije, haos na auto-putevima, evakuacija zbog klizišta! (VIDEO)

Planeta -

Snažna oluja zahvatila je američku saveznu državu Kaliforniju gde je u pojedinim delovima naređena i evakuacija stanovništva zbog opasnosti od klizišta.

Ove subote snažna oluja donela je obilne kiše i sneg i jake vetrove u Kaliforniju, a sledećih dana očekuju se slične vremenske prilike, javlja ABC News.

Obilne kiše koje su napadale ove subote poplavile su Malibu, a poplavljen je i auto-put na obali Pacifika pa je povećan i broj saobraćajnih nesreća zbog klizavog kolovoza.

1 / 4 Foto: YT Screenshot

Oluja je donela i snažne razarajuće vetrove, s naletima koji su dostizali 122 kilometra na sat, dok je na planinu Mamut palo skoro pola metra snega.

Obilne kiše padale su u Beverli Hilsu gde je za deset minuta palo pola centimetara kiše, u Malibuu skoro centimetar u pet minuta, dok je u Santa

Barbari za pet minuta palo više od jednog centimetra kiše.

U poslepodnevnim satima područje oko Santa Kruza ostalo je bez struje, a stabla i električni stubovi padali su pored reke Rusian i u Monte Riju.

Obilne kiše očekuju se i sledeće nedelje, posebno na području San Franciska i Los Anđelesa.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: YT screnshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track