GOLIM RUKAMA UBIO 90 ŽENA I SVAKU JE NASLIKAO: Objavljeni JEZIVI crteži NAJBRUTALNIJEG serijskog ubice u istoriji Amerike! Neće vam biti dobro! (FOTO, VIDEO)
Foto: EPA

MONSTRUM BEZ MILOSTI

GOLIM RUKAMA UBIO 90 ŽENA I SVAKU JE NASLIKAO: Objavljeni JEZIVI crteži NAJBRUTALNIJEG serijskog ubice u istoriji Amerike! Neće vam biti dobro! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

FBI je objavio crteže ubijenih žena koje je nacrtao Semjuel Litl, muškarac koji ih je ubio i koji bi mogao da bude najgori serijski ubica u američkoj istoriji.

Ovaj 78-godišnji Afroamerikanac priznao je da je ubio čak 90 žena između 1970. i 2005. u nizu američkih saveznih država.

1 / 16 Foto: EPA

Istražioci kažu da je ciljao "marginalizivane i ranjive žene", primarno prostitutke, narkomanke kao i transrodne žene. Objavili su crteže jer se nadaju da će pomoću njih biti identifikovane žrtve koje dosad nisu otkrivene.

Smrt ovih žena koje su živele na marginama društva često nije budila naročitu sumnju policije, posebno zato što Litl nije pri ubistvima koristio oružje.

Ovaj bivši profesionalni bokser umesto toga bi nokautirao svoje žrtve, a potom ih zadavio, prenosi Index.hr. Često nije bilo očiglednih znakova koji bi ukazivali na ubistvo.

foto: EPA

"Bez znakova uboda ili rana od metaka, mnoge od ovih smrti nisu bile klasifikovane kao ubistva, već kao predoziranja drogom, nesreće ili prirodne smrti", stoji u izveštaju FBI od prošle godine.

foto: AP

Litl je prvi put uhvaćen tek 2012. godine, nakon što je uhapšen zbog posedovanja droge u skloništu za beskućnike u Kentakiju, a potom izručen u Kaliforniju. Tamo je nad njim izvršena DNK analiza koja ga je povezala sa uzorcima DNK sa mesta tri ubistva izvršenih između 1987. i 1989 u okrugu Los Anđeles.

Kurir.rs

Foto: EPA i AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja