AKO AMERIKA UĐE SA VOJSKOM U VENECUELU, RUSIJA IMA ODGOVOR Lavrov: Okupićemo države koje će se tome suprotstaviti
Foto: AP / Alexander Zemlianichenko

zaoštrena situacija

AKO AMERIKA UĐE SA VOJSKOM U VENECUELU, RUSIJA IMA ODGOVOR Lavrov: Okupićemo države koje će se tome suprotstaviti

Planeta -

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da je američki državni sekretar Majk Pompeo tražio da Rusija prekine sa podrškom predsedniku Venecuele Nikolasu Maduru, dodavši da nisu istinite izjave SAD o ulozi Rusije u Venecueli.

"Ako se navede sve ono što zvanični predstavnici američke administracije govore o Venecueli, onda možete beskrajno postavljati pitanja i na sva ova pitanja će odgovor po pravilu biti, diplomatski rečeno, neistina", naglasio je Lavrov.

Komentarišući moguću vojnu intervenciju Vašingtona u Venecueli, Lavrov je istakao da će Rusija formirati grupu zemalja za suprotstavljanje toj zamisli, a ona se već formira u Ujedinjenim nacijama.

Lavrov je rekao da će biti nastavljeni kontakti sa SAD o Venecueli, ali da su njihovi stavovi nespojivi.

"Dogovorili smo se da nastavimo kontakte, uključujući i o Venecueli, ali ja ne vidim kako je moguće ujediniti stavove: s jedne strane — naše zasnovane na Povelji Ujedinjenih nacija, na principima i normama međunarodnog prava, a sa druge strane — stav Sjedinjenih Američkih Država, koje iz Vašingtona postavljaju vršioca dužnosti predsednika druge zemlje", rekao je on novinarima u Taškentu.

„Stavovi su nespojivi, ali mi smo spremni da razgovaramo“, naglasio je ministar.

(Kurir.rs/Sputnjik Srbija/Foto: AP / Alexander Zemlianichenko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track