Najnovije vesti

MAKRONOV ŠOFER DIVLJAO PO PARIZU: Van dužnosti vozio kao ludak, pobegao policiji i NAGRAĐEN NOVIM RADNIM MESTOM (VIDEO)
Foto: EPA

protekcija

MAKRONOV ŠOFER DIVLJAO PO PARIZU: Van dužnosti vozio kao ludak, pobegao policiji i NAGRAĐEN NOVIM RADNIM MESTOM (VIDEO)

Planeta

Francuski predsednik Emanuel Makron se suočava sa drugim skandalom nakon što je njegov šofer pobegao policiji pošto što je uhvaćen zbog prebrze vožnje.

Vozač, imenovan samo kao Stefan P, navodno je bio za volanom automobila iz flote Jelisejske palate, krećući se prema Versaju, kada je očigledno prekoračio ograničenje brzine.

Policija je saopštila da je vozilo odbilo da se zaustavi, ali je jedan policajac primetio registarsku tablicu vozila, a automobil je pronađen kod predsedničke palate.

Vozač, koji je formalno optužen za "odbijanje da se povinuje" policijskim uputstvima, identifikovan je u februaru. Prijavljeno je da on nije bio na službenoj dužnosti u to vreme i više ne radi kao predsednički šofer, ali se kaže da mu je nakon 20-dnevne suspenzije dat drugi posao u palati.

Zvaničnici su odbili da komentarišu slučaj, objavio je istraživački sajt Mediapart, rekavši da će odluka o budućnosti vozača biti donesena kada mu se bude sudilo.

Saslušanje se očekuje u januaru 2020. godine kada mu se izrekne maksimalna tromesečna zatvorska kazna i novčana kazna do 3.750 evra.

Kurir.rs/Gardian Foto: EPA

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...