TRAMP PRETI NOVIM CARINAMA: Mogao bih Kini da povećam tarife za još 300 MILIJARDI, i uradiću to u pravom trenutku!
Foto: AP / Alex Brandon

trgovinski rat

TRAMP PRETI NOVIM CARINAMA: Mogao bih Kini da povećam tarife za još 300 MILIJARDI, i uradiću to u pravom trenutku!

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp poručio je danas da bi tarife na uvoz kineske robe mogle biti povećane za još 300 milijardi dolara, ako bude potrebe.

"U našim razgovorima sa Kinom, mnogo zanimljivih stvari se događa. Videćemo šta će se desiti. Mogao bih da povećam tarife za još najmanje 300 milijardi dolara i uradiću to u pravom trenutku", izjavio je Tramp novinarima, ne navodeći međutim koja roba bi se mogla naći na udaru tih tarifa, prenosi Rojters.

"Ali, mislim da Kina želi da postigne dogovor i mislim da Meksiko očajnički želi da dođe do dogovora", rekao je Tramp na irskom aerodromu Šenon uoči odlaska u Francusku gde će prisustvovati komemoraciji povodom Dana D.

Pregovori između Pekinga i Trampove administracije pogoršali su se početkom maja kada je došlo do povećanja američkih tarifa na kinesku robu u vrednosti od 200 milijardi dolara i zabrane američkim kompanijama da posluju s kineskim telekomunikacionim gigantom Huavejem.

Zvanični Peking je na to odgovorio tarifama na 60 milijardi dolara vredan uvoz američke robe i sa daleko oštrijim stavom prema zahtevima SAD.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: AP / Alex Brandon

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track