SELFI JE PROŠLOST! TETRIS ČELENDŽ JE ZA PRAVE HEROJE: Piloti, vatrogasci i spasioci širom sveta poludeli za novim načinom poziranja! (FOTO)
Foto: Twitter / VanGThieu

novi izazov

SELFI JE PROŠLOST! TETRIS ČELENDŽ JE ZA PRAVE HEROJE: Piloti, vatrogasci i spasioci širom sveta poludeli za novim načinom poziranja! (FOTO)

Planeta -

Poslednjih nedelja Internetom se širi trend Tetris Čelendž (Tetris Challange) kojem su se priključile policijske, vojne, spasilačke i vatrogasne službe prikazujući svu brojnu opremu koju uspevaju da stave u svoja relativna mala vozila.

Tetris Čelendž je pokrenut početkom septembra u Ssvajcarskoj kad je lokalna policija objavila prvu fotografiju opreme jednog policijskog vozila uz koju poziraju i policajci ležeći.

"Ako ste ikad želeli da znate šta se sve nalazi u patrolnom vozilu saobraćajne policije - izvolite", objavila je policija kantona Cirih 1. septembra uz odgovarajuću fotografiju.

Ubrzo su se priključile i vatrogasne jedinice i druge hitne službe koje postavljaju fotografije svojih vozila u ovom LEGO stilu, često i u šaljivom tonu, objasnila je Vatrogasna služba Zagreb na svom Fejsbuku.

Kako dodaju, "#TetrisChallenge" je ubrzo postao viralni hit među svetskim organzacijama zaštite i spasavanja koje na taj način dobijaju medijski prostor za širenje promotivnih kampanja.

Međunarodna federacija Crvenog krsta Evrope objavila je post uz objašnjenje šta im je sve potrebno za spasavanje života, prenosi Juronjuz.

"Puno toga, ali pre svega naši volonteri i zaposleni u Crvenom krstu", napisali su na Fejsbuku.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Twitter / VanGThieu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track