BOMBARDER IZ 2. SVETSKOG RATA BUKNUO I PAO: Najmanje 5 poginulo kada se starinski boing B-17 srušio u SAD! (VIDEO, FOTO)
Foto: Profimedia

nesrreća u konektikatu

BOMBARDER IZ 2. SVETSKOG RATA BUKNUO I PAO: Najmanje 5 poginulo kada se starinski boing B-17 srušio u SAD! (VIDEO, FOTO)

Planeta -

Najmanje pet ljudi poginulo je u padu bombardera iz vremena Drugog svetskog rata u blizini Međunarodnog aerodroma Bredli, severno od Hartforda u Konektikatu.

Avion B-17 sa četiri motora i na mlazni pogon, u kojem je bilo 13 putnika, srušio se i zapalio prilikom neuspešnog pokušaja uzletanja, dok je pilot nastojao da ga ponovo prizemlji.

foto: Facebook video prtstcr / CBS 42

"Letelica je u vazduhu bila nekoliko minuta, kada je pilot prijavio problem sa dostizanjem visine", rekli su zvaničnici.

Avion B-17 na aerodromu je ranije ove nedelje izložila edukativna grupa Kolings fondacija. Samo nekoliko ovakvih aviona je u tehničkom stanju da mogu da lete.

foto: AP / Antonio Arreguin

Maks Rejs, portparol guvernera Neda Lamonta, izjavio je da se avion B-17 srušio jutros i da se u blizini aerodroma vide požar i crni dim, preneo je AP.

Avioni dugi 23 metra, sa rasponom krila 32 metra, korišćeni su u dnevnim bombardovanjima Nemačke tokom Drugog svetskog rata.

To su bile izuzetno rizične misije koje su pomogle da se razbije nacistička ratna mašina.

Kolings fondacija je saopštila da se isti avion srušio na aero-mitingu u blizini Pitsburga 1987. godine, kada je povređeno nekoliko ljudi.

Kurir.rs / CNN, Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track