UŽAS! PEDOFIL PUŠTEN IZ ZATVORA, ŽRTVE U STRAHU: Silovatelj slobodno šeta ulicama, odležao samo pola kazne (VIDEO)
Foto: Profimedia

HOAS U VELIKOJ BRITANIJI, LJUDI OGORČENI

UŽAS! PEDOFIL PUŠTEN IZ ZATVORA, ŽRTVE U STRAHU: Silovatelj slobodno šeta ulicama, odležao samo pola kazne (VIDEO)

Planeta -

Fred Talbot, osuđeni pedofil, pušten je prošlog petka na slobodu, a odlužilo je samo polovinu kazne. Danas je viđen u Boudonu kako slobodno šeta ulicom. Građani Velike Britanije su besni na svoje pravosuđe, a žrtve su preplašene.

Nekadašnji voditelj vremenske prognoze uhvaćen je danas kako šeta sa jednom ženom u mestu Boudon u kojem sada živi.

foto: Profimedia

Dok je radio kao nastavnik biologije u Altrinham školi gramatike Talbot je zlostavljao decu.

Osuđen je na pet godina zatvora 2015. godine zbog seksualnog zlostavljanja dvojice dečaka, a onda je 2016. dobio još pet godina zatvora zbog napastvovanja sedam dečaka na školskim izletima.

"Ogorčen sam što nije u zatvoru, što je slobodan čovek. Muka mi je", rekla je jedna žrtva. Kada je zlostavljan imao samo 14 godina.

Zločini počinjeni nad dečacima uzrasta od 15 do 17 godina dogodili su se u periodu od 1978. do 1981. godine, tokom ekskurzija koje je organizovala škola. Žrtve koje sada imaju oko 50 godina su tada detaljno opisale kako je Fred Tolbot koristio svoj položaj da ih dovede u situacije kada može da se seksualno iživljava.

Tolbot je dečake zlostavljao i noću kada su izolovani od druge dece ili u pijanom stanju.

Tokom suđenja čule su se stravične ispovesti žrtava, a javnost je već tada bila ogorčena jer je Fred Tolbot oslobođen za još dva slučaja napastvovanja sa navodima suda da nema dovoljno dokaza i da su iskazi svedoka nejasni.

Danas se ogorčenost Britanaca mogla osetiti u vazduhu Boudona, jer je gnusni pedofil odslužio samo polovinu kazne i sada je slobodan jednako kao i njegove žrtve.

(Kurir.rs/dailymail.co.uk, Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track