POMPEO PORUČIO: Nadam se da će se Severna Koreja odlučiti za mir, a ne za sukob i rat! (VIDEO)
Foto: EPA / Andreas Gora / Pool

napeto

POMPEO PORUČIO: Nadam se da će se Severna Koreja odlučiti za mir, a ne za sukob i rat! (VIDEO)

Planeta -

Američki državni sekretar Majkl Pompeo izjavio je da se nada da će se Severna Koreja "odlučiti za mir", neposredno pošto je severnokorejki lider Kim Džong-un izjavio da će njegova zemlja nastavi da razvija svoj nukelarni program i najavio da će uskor predstaviti "novo strateško oružje".

"Nadamo se da će predsedavajući Kim doneti ispravnu odluku - da će se odlučiti za mir i napredak, a ne za sukob i rat", rekao je u utorak uveče Pompeo za Foks njuz, preneo je Rojters.

Kim Džong-un izjavio je u sredu, 1. januara po lokalnom vremenu, da će njegova zemlja nastaviti da razvija oružje za nuklearno odvraćanje i najavio skoro predstavljanje "novog strateškog oružja", javila je severnokorejska državna KCNA.

On je na sastanku vrha vladajuće Radničke partije, pošto je istekao rok koji je dao SAD za obnovu pregovora o denuklearizaciji, optužio Vašington za postavljanje "gangsterskih zahteva".

Kim je, međutim, dodao da će nivo nuklearnog odvraćanja zavisiti od budućeg ponašanja SAD, što, kako ocenjuje Rojters, znači da je ipak ostavio otvorena vrata za dijalog.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA / Andreas Gora / Pool

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track