Ubica iz Aurore psihijatru poslao plan napada u paketu
Foto: REUTERS

Ubica iz Aurore psihijatru poslao plan napada u paketu

Planeta -
Po pisanju američkih medija, 24-godišnji Holms je paket sa sveskama poslao svom pshijatru koji radi na Univerzitetu u Koloradu, ali nije jasno da li je pošiljka stigla u vreme kada je još uvek bilo moguće sprečiti masakr

AURORA - Džejms Holms, osumnjičeni za ubistvo 12 ljudi u američkoj saveznoj državi Kolorado, posećivao je psihijatra, kome je poslao svesku sa crtežima koji predstavljaju njegove planove za napad, saopštili su advokati.

Po pisanju američkih medija, 24-godišnji Holms je paket sa sveskama poslao svom pshijatru koji radi na Univerzitetu u Koloradu, ali nije jasno da li je pošiljka stigla u vreme kada je još uvek bilo moguće sprečiti masakr.

U podnesku Holmsovih advokata, koji je sudija danas obelodanio, se navodi da su objavljivanjem sadržaja paketa prekršena ustavna prava osumnjičenog.

Advokati naglašavaju da paket ne može biti dokazni materijal, pošto je Holms bio "pacijent doktora Lina Fentona, a njihovi razgovori zaštićeni su lekarskom tajnom".

Holms je optužen da je 20. jula tokom premijere novog filma o Betmenu "Uspon mračnog viteza", u bioskopu u mestu Aurora u predgrađu Denvera ubio 12, a ranio 58 osoba.

Holms se prvi put pre sudom pojavio 23. jula, a zvanična optužnica protiv njega biće podignuta u ponedeljak. Ukoliko bude proglašen krivim, Holms rizkuje smrtnu kaznu.

Takva kazna u Koloradu nije izvršena od 1976. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja