Anan strahuje da bitke u Alepu

Anan strahuje da bitke u Alepu

Planeta -
Zabrinut sam zbog izveštaja o koncetrisanju vojnika i teškog naoružanja oko Alepa, u očekivanju izvesne bitke u najvećem sirijskom gradu, naveo je Anan

ŽENEVA - Međunarodni izaslanik za Siriju Kofi Anan izrazio je zabrinutost da je "izvesna bitka" u sirijskom gradu Alepu i pozvao na uzdržanost.

Anan je još jednom istakao da je neophodno da se svetske sile ujedine i utiču na obe strane u 16-mesečnom sirijskom sukobu da krenu u pravcu političke tranzicije, javio je sinoć Rojters.

"Zabrinut sam zbog izveštaja o koncetrisanju vojnika i teškog naoružanja oko Alepa, u očekivanju izvesne bitke u najvećem sirijskom gradu", naveo je Anan u saopštenju.

"Eskalacija vojnog naoružanja u Alepu i okolnoj oblasti još jedan je dokaz da je neophodno da se međunarodna zajednica ujedini kako bi ubedila strane u sukobu da će samo politička tranzicija, koja vodi ka političkom rešenju, rešiti krizu i doneti mir sirijskom narodu", istakao je izaslanik Ujedinjenih nacija i Arapske lige.

Snage sirijskog režima ranije juče su, prema rečima aktivista opozicije, helikopterima i tenkovima napale grad Alep, a zapadne zemlje su ranije izrazile bojazan da je na pomolu novi masakr.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track