KIM NADGLEDAO RAKETNE PROBE: Zadovoljan je ishodom vojne vežbe, održana i sednica politbiroa o koronavirusu FOTO, VIDEO
Foto: Profimedia

severna koreja

KIM NADGLEDAO RAKETNE PROBE: Zadovoljan je ishodom vojne vežbe, održana i sednica politbiroa o koronavirusu FOTO, VIDEO

Planeta -

Severnokorejski lider Kim Džong Un nadgledao je raketne probe koje je ta zemlja izvela u petak, uprkos tome što se retko pojavljuje u javnosti od pojave koronavirusa u svetu, a održana je i sednica politbiroa vladajuće Radničke partije o jačoj primeni "antipandemijskih koraka" i sprečavanju širenja virusa.

Prema pisanju državne KCNA agencije, vojna vežba trebalo je da proceni mobilnost i sposobnost vojske i "završena je na veliko zadovoljstvo" Kima, prenosi Rojters.

Kako je navedeno, Kim je sazvao i sednicu politbiroa vladajuće Radničke partije, na kojem se razgovaralo o jačoj primeni "antipandemijskih koraka" kako bi se sprečilo širenje virusa.

"U slučaju da zarazna bolest koja se širi van kontrole nađe put u našu zemlju, to će imati ozbiljne posledice", rekao je Kim na sastanku i naložio da se zatvore svi potencijalni kanali kroz koje bolest može da prođe i da se pojačaju kontrola, testiranje i karantin, prenosi severnokorejska agencija.

foto: Profimedia

A u toku je i plan da se oko 60 diplomata, koji su u karantinu, evakuišu iz Severne Koreje.

Agencija je objavila i fotografije na kojima se vidi Kim kako predsedava sastankom i kako nadgleda vežbe sa zaštitnom maskom, kao i njegovi saradnici kako nose crne zaštitne maske.

U Severnoj Koreji nije potvrđen za sada ni jedan slučaj koronavirusa, međutim uveden je jednomesečni karantin za osobe kod kojih se pojave simptomi, a uvedene su i mere visokog intenziteta na graničnim prelazima, aerodromima i lukama.

Kim se prvi put pojavio u javnosti od 16. februara, kada je posetio mauzolej na godišnjicu rođenja njegovog oca Kim Džong Ila.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track