MANITE KINEZE I RUSE, AMERIČKI VOJNICI HRLE U SVEMIR: Neviđeno interesovanje za najmlađu jedinicu vojske SAD (VIDEO)
Foto: EPA-EFE/AL DRAGO

neverovatno

MANITE KINEZE I RUSE, AMERIČKI VOJNICI HRLE U SVEMIR: Neviđeno interesovanje za najmlađu jedinicu vojske SAD (VIDEO)

Planeta -

Preko 2000 pripadnika vazduhoplovstva SAD prijavilo se za pridruživanje američkim svemirskim snagama.

Projave su otvorene početkom meseca, anajnovija vojna jedinica Pentagona sada ima 16.000 vazduhoplovca koji su dodeljeni na privremene službe u okviru novoimenovane službe iz bivše Svemirske komande ratnih vazduhoplovstva, prenosi Militari.

Svemirske snage su 1. maja otvorile mogućnost prijave kako bi se pripadnici vazduhoplovne službe koji su bili aktivni u operativnom položaju prebacili u novu podružnicu. Očekuje se da će aplikacija biti dostupna i drugim podružnicama kasnije.

„Od 13. maja, američke svemirske snage primile su više od 2.000 zahteva od vazduhoplovaca i u organskom i u uobičajenom [Posebnom kodu ratnog vazduhoplovstva] dobrovoljnim da bi se prebacile na novu službu,“ rekla je u sredu portparol svemirske vojske Lin Kirbi.

U 2018. godini predsednik Donald Tramp naložio je Pentagonu da započne planiranje nove, nezavisne vojne službe koja će se fokusirati na svemirske operacije. Američke svemirske snage potpisale su zakon u decembru 2019. kao dio Zakona o nacionalnoj odbrani za odbranu 2020. godine.

Zamenik komandanta svemirskih snaga, general Dejvid Tompson, rekao je ranije ove sedmice da je služba videla veliki broj aplikacija 4. maja.

Kurir.rs/Washington Times Foto:EPA-EFE/AL DRAGO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track