OVO UPOZORENJE SVET NE SME DA ZANEMARI: Kimova sestra rekla koja je sledeća meta Severne Koreje (VIDEO)
Foto: Fonet/AP

opasno

OVO UPOZORENJE SVET NE SME DA ZANEMARI: Kimova sestra rekla koja je sledeća meta Severne Koreje (VIDEO)

Planeta -

Severna Koreja poslala je poruku svom južnom susedu, preko sestre Kim Džong-una, rekavši da želi “napraviti sledeći korak”.

Te izjave dolaze u ionako napetom kontekstu nakon propasti glavnih komunikacijskih kanala između dve zemalja.

Kim Jo-džong, sestra severnokorejskog lidera i prvi potpredsednik Centralnog odbora Radničke partije, doista je najavila da će se poduzeti daljnje mere protiv Seula, izveštava Sjevernokorejska središnja novinska agencija (KCNA) ,

„Mislim da je došlo vrijeme da se odlučno prekinu odnosi s južnokorejskim vlastima. Uskoro ćemo poduzeti sledeći korak. Shodno ovlašćenju koje mi je dodelio vrhovni vođa, naša Stranka i država, naredila sam odeljenju nadležnom za pitanja povezanim s neprijateljem da odlučno organizuju sledeći korak”, izjavila je Kim Jo-džong u saopštenju za javnost.

Sestra sadašnjeg korejskog vođe dodala je da “pravo na sledeću akciju protiv neprijatelja” sada ima vojno osoblje.

Tenzije rastu, a ova izjava prati stajališta Kim Džong-una. Njegova sestra je zapravo već istaknula distribuciju protuverskih letaka i zapretila je, između ostalog, da će uništiti neaktivni južnokorejski industrijski kompleks Kesone, ako Seoul ne reaguje.

Pjongjang je utorak 9. juna napokon objavio da “potpuno prekida vezu između vlasti severa i juga”, uključujući kanale komunikacije između oružanih snaga i visokih čelnika dve zemalja, izvestila je središnja novinska agencija Sjeverne Koreje. Južnokorejski predstavnik obrane kasnije je potvrdio da je Sjever prestao odgovarati na pozive upućene putem vojnog komunikacijskog kanala.

Korona i antirasistički protesti ne daju zamišljeni rezultat, ali zato Kim ostaje večna pretnja svjetskom miru. Slične agencijske vsti odaju stvarno stanje raznih neuspelih indoktrinacija. Kada ponestane daha, Severna Koreja preuzima ulogu, a narod momentalno zaboravi što mu je učinjeno juče.

Kurir.rs/Logicno.com Foto: Fonet/AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track