Najnovije vesti

OD KORONA FRI ZEMLJE DO PAKLA PANDEMIJE ZA PAR MESECI: Ova zemlja je ubrzano vratila restrikcije koje je davno ukinula
Foto: EPA-EFE/LUONG THAI LINH

Vijetnam

OD KORONA FRI ZEMLJE DO PAKLA PANDEMIJE ZA PAR MESECI: Ova zemlja je ubrzano vratila restrikcije koje je davno ukinula

Planeta

Vijetnam je kako se činilo u proteklih 99 dana pobedio korona virus, nije bilo nijednog prijavljenog slučaja u zajednicama, nijednog smrtnog slučaja, nekoliko slučajeva je otkriveno i izolovano na granici, ali su se ljudi vratili normalnom životu.

Međutim, pre nedelju dana došlo je do izbijanja žarišta koje je izazvalo postojanje 43 slučaja u šest delova zemlje, među kojima u tri najveća grada u zemlji i prisilili vlasti da ponovo nametnu ograničenja za koja su mnogi mislili da su ih ostavili iza sebe.

Stručnjaci se brinu da bi žarište moglo biti mnogo veće nego što se trenutno zna, preneo je AP.

Žarište je izbilo prošlog četvrtka u primorskom gradu Da Nang, gde je hiljade turista došlo na godišnji odmor na zlatne plaže.

1 / 6 Foto: EPA-EFE/LUONG THAI LINH

Muškarac (57) je hospitalizovan sa groznicom i bio je pozitivan na korona virus. Njegovo stanje se ubrzo pogoršalo i stavljen je na respirator.

Slučaj muškarca bio je zbunjujući, on nije napustio rodni grad više od mesec dana, a testovi članova njegove porodice i još 100 mogućih kontakata bili su negativni.

Potom su zdravstveni radnici otkrili još troje inficiranih u Da Nangu tokom vikenda, a u ponedeljak još 11.

Svi oni su bili ili pacijenti ili zdravstveni radnici u bolnici u Da Nangu, gde se muškarac i dalje nalazi u kritičnom stanju.

U ponedeljak, vlasti su ohrabrile 80.000 turista da napuste grad obezbedivši im ekstra letove, a hiljade onih koji su palnirali da dođu su promenili svoje planove.

U utorak je uvedena blokada grada, krcate plaže su zatvorene, a na ulicama su samo patrolirali policajci.

Do danas, vlasti su otkrilie 43 slučaja, uključujući dva u prestonici Hanoju, a svi sljučajevi izgleda da su povezani sa slučajevima u Da Nangu i posetiocima.

Kurir.rs/Tanjug Foto: EPA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...